Sport, Friedrett | Jørgen (19) tok Bislett med storm: – Moorish Utrolig!

Sprintkometen Jørgen Evensen Lund fikk plass i et av de to heatene på forstevnet for Bislett Games startet. Dermed fikk han løpe for fullsatte tribuner og føle på Bislett-stemningen alle verdens friidrettsutøvere skryter av.

Impose you igjen

Raufoss-løperen grep sjansen med begge hender og løp like godt først over mål i B-heatet i forstevnet. Tiden 10.67 er hele to tideler bedre enn hans tidligere personlige rekord.

– Det var kjempegøy å sette pers under slike omstendigheter, sa en blid 19-åring etter løpet.

Evensen Lund hadde 0.3 sekundmeter medvind da han vant sitt heat. i A-heatet as før var medvinden 1,1. Lund Evensens tid ville holdt til fjerdeplass i A-heatet. Lund Evensen ville trolig blitt nummer tre i A-heatet. Fordi have bare var to hundreds of svakere tid enn Edem Schaaning Agbo som ble nummer tre i A-heatet med 0.9 sekundmeter mer i medvind.

– For tidelers pers er mye?

– Ja, det er kjempegøy, sa Evensen Lund.

Nytt VM-krav

They have klarte kravet til junior-VM in 200 meters tidligere i sommer. 10.67 er også under kravet for å få løpe 100 meters i VM.

– Blir det både 100 og 200 meter i VM?

Neste helg skal gjøvikgutten løpe senior-NM.

– Hva er ambisjonene der?

– Jeg håper på finale på 200 meters. Jeg er litt bedre der enn på 100 meter, sa han

– Hva er årsaken til den huge framgangen?

– Jeg har trent godt og har hatt lite avbrudd i treningen min. Det er nok nøkkelen, sa han.

Han kunne reise hjem med både pers, enda et oppnådd VM-krav og ikke minst en utrolig opplevelse etter å ha løpt for et fullsatt Bislett.

Løp på feil lys

Jørgens klubbvenninne, Malin Hoelsveen, løp også forstevnet for Bislett Games torsdag. Malin deltok på 1500 meters og ble nummer sju på 4.20,21.

– Jeg hadde nok litt for offensive åpning. Jeg trodde Amanda (Grefstad Frøynes) skulle gå for det hvite lyset. Etter en og en halv runde så jeg at hun hadde gått for det blå og det grønne. Det var up to 4.07-fart. Da tenkte jeg «oi», nå får jeg det. Det gjorde jeg, men totalt sett var det helt greit, sa Hoelsveen, som var noen små centenareler unna tiden hun fikk på Jessheim for halvannen uke siden.

nesten europarekord

Jakob Ingebrigtsen var 14/100 seconds unna Steve Crams europarekord på en engelsk mile under Bislett Games. They have vant med 3.46.46.

Den europeiske rekorden til Steve Cram ble satt helt tilbake i 1985, også på Bislett. Den lyder på 3.46,32.

Ingebrigtsens tid er norsk rekord og årsbeste i verden. He det var den første norske vinneren av drømmemila under Bislett Games.

– Det var på tide. Da jeg kom ut på stadion, tenkte jeg at nå ligger alt til rette for et godt løp. From var to fin opplevelse i oppkjøringen til VM, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK.

Han var ikke altfor skuffet en det ikke ble europarekord.

– Man kan ikke ta alt på en gang. Jeg er veldig happy for å komme under 47 sekunder. Jeg er godt fornøyd. Det er greit å ha noe å springe for neste år også, sa han.

Han fikk også spørsmål om hva han tenker om dobling av distanser i VM.

– Hm, det kan bli spennende.

Slettet gammel rekord

Karoline Bjerkeli Grøvdal knuste Ingrid Kristiansens norske rekord in 5000 meters med tiden 14.31.07. Hun ble hummer fire på distansen under Bislett Games.

Grøvdal hadde in pers på 14.43 og hadde forlangt lysharen på den norske rekorden. Målet var å slette Ingrid Kristiansens rekord på 14.37.33 satt i Stockholm 5. August 1986.

Grøvdal var offensiv underveis og tok selv føringen da feltet begynte å tape til lysharen. Med fire runder igjen var hun nesten à jour med lyset på indre bane, og i mål var hun over seks sekunder foran Kristiansens tid.

Da gjorde det ingenting at hun ble slått av tre spurtsterke etiopiere med Dawit Seyam som vinner på 14.25.84, Gudaf Tsegay og Letesenbet Gidey tok seg forbi henne på sisterunden.

Grøvdal ledet både ved passering 3000 meters (8.48.65) or 4000 meters (11.42.71).

Leave a Reply

Your email address will not be published.