Technology

Stemningen endrer seg på Oslo Børs

Written by admin

Piler peker opp på Oslo Børs tirsdag. Oslo Børs hovedindeks steg 0,3 prosent fra start. Etter en times handel var hovedindeksen opp 0,6 prosent.

Rundt klokken 12:00 ligger hovedindeksen litt på den positive siden på 0,08 prosent.

Ukens første handelsdag endte med en forventet oppgang på 1,56 prosent på Oslo Børs.

Anders Johansen, sjefstrateg i Danske Bank, spår en roligere uke for aksjemarkedet, etter forrige ukes brede nedgang i aksjemarkedene rundt om i verden.

– Denne uken kan bli en pause for markedet. Det er ofte en retting etter en så brutal uke, så det er nok litt lettere nå, sier han.

Sjefstrategen mener det har oppstått mer uro i aksjemarkedet fremover.

– Det vil nok svinge godt både opp og ned på alle aksjemarkeder i verden inntil inflasjonstallene viser tegn til normalisering, sier Johansen.

Flydelingsdeling enklere

Selv om flybransjen er rammet av streiker fra flyteknikere, som betyr kanselleringer og forsinkelser for hele bransjen, var det god stemning for luftfartsaksjer på Oslo Børs.

Mandag hoppet Flyr-aksjen over ti prosent og fortsetter sin oppreise, og er nå over seks prosent. Siden begynnelsen av året har Flyr steget 28,18 prosent på børsen.

Markedsverdien til det nye flyselskapet har endret seg denne tirsdagen med 47,5 millioner, så den totale markedsverdien er nå 715,3 millioner. Så langt har Flyr ikke måttet kansellere noen av sine ruter på grunn av streiken.

Norwegian har på sin side kansellert flere avganger, men på børsen steg aksjen 1,29 prosent de første timene med handel tirsdag. Siden den gang har stemningen falt med 0,61 prosent. Siden begynnelsen av året har aksjekursen falt 12,50 prosent.

Kriserammede Sas ledet oppgangen i flyselskapets aksjer i lang tid tirsdag, og steg hele 3,2 prosent. Selskapet har hatt en økning på 7,9 prosent den siste uken, men har falt hele 43,16 prosent siden starten av året.

Et pusterom etter turbulensen i aksjemarkedet

Etter en intens handelsuke preget av et bredt fall i alle verdens aksjemarkeder, begynner pilene å peke oppover igjen. I asiatiske markeder har oppgangen blitt ledet av Tokyo-børsen, mens oppgangen er noe mer forsiktig i Kina etter rapporter om ytterligere utbrudd. Nye tilfeller av korona har oppstått i Shenzhen, som igjen har utløst nye massetester og samtidig en rekke nedstengninger i områdene rundt.

De amerikanske børsene var stengt på grunn av helligdager mandag.

Skyhøy inflasjon og stigende renter er hovedårsaken til årets børsnedgang, og forrige uke var det en omfattende nedgang som preget Wall Street. Så førte fornyet resesjonsfrykt til markedsuro. Resesjon betyr to kvartaler på rad med fall i økonomisk vekst.

Tre av verdens store aksjeindekser, sammen med de fleste andre verdensindekser, er nå inne i en dyp korreksjon. S&P 500-indeksen er ned 22,9 prosent i 2022, mens Dow Jones Industrial Average er ned 17,7 prosent i samme periode. Nasdaq har falt ytterligere og er ned hele 31 prosent i første halvår.

Tirsdag er et rally i sikte på Wall Street ettersom amerikanske futures har steget siden mandag. Dow Jones-futures steg solid mandag kveld, S&P-futures er nå opp 1,6 prosent og Nasdaq-futures peker også høyere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

About the author

admin

Leave a Comment