Sports

– Stemningen er ikke god

Written by admin
  • Liverpool – Manchester City, Community Shield, Klokka 18.00 Lørdag

MANCHESTER (Dagbladet): Magasinet France Football rangerte i vinter de 30 stadionene i verden med best atmosfære.

På topp kommer hjemmebanen to Boca Juniors i Argentina, La Bombonera. Deretter følger Anfield i Liverpool, mens Dortmunds Signal Iduna Park kommer på tredjeplass.

Etihad Stadium – som tar 54,000 tilskuere – er ikke på lista i det hele tatt.

It faktaboks nederst.

RINGSIDE: Ole Fuglestad er pressekontakt for Manchester City-supporterne i Norge.  Photo: Private

RINGSIDE: Ole Fuglestad er pressekontakt for Manchester City-supporterne i Norge. Photo: Private
see more

– Stemningen er dessverre ikke god. Men det er den heller ikke på flere andre stadioner i Premier League, sier Ole Fuglestad til Dagbladet.

Have er pressekontakt for City-supporterne i Norge og utdyper:

– Generelt er det ingen stemning igjen i England sammenliknet med hva det var før. Jeg snakker in the Premier League. Det skjedde noetter Taylor-rapporten som kometter Hillsborough-tragedien i 1989.

GRUSOMT: 96 Liverpool-supportere ble klemt i hjel på Hillsborough i Sheffield i 1989. For mange mennesker slapp inn på tribunen.  Su forsøker noen av dem å komme i sikkerhet.  Photo: NTB

GRUSOMT: 96 Liverpool-supportere ble klemt i hjel på Hillsborough i Sheffield i 1989. For mange mennesker slapp inn på tribunen. Su forsøker noen av dem å komme i sikkerhet. Photo: NTB
see more

I tragedien ble 96 Liverpool-supportere klemt i hjel på en ståtribune. Etterpå måtte alle stadioner bygges om til bare å ha sitteplasser.

Fuglestad påpeker at det de siste åra er blitt mange turister på kampene.

– Playing at Old Trafford (Manchester United), Anfield (Liverpool), Emirates Stadium (Arsenal) and even the Etihad Stadium (Manchester City). Det hjelper ikke akkurat på stemningen. Mange av klubbene har lagt opp til det, og det priser ut lokale tilhengere.

FARGERIKT: Stemningen på Etihad Stadium kan være bra.  Men da må det en storkamp til.  She fra oppgjøret mellom Manchester City og Real Madrid i April.  Photo: NTB

FARGERIKT: Stemningen på Etihad Stadium kan være bra. Men da må det en storkamp til. She fra oppgjøret mellom Manchester City og Real Madrid i April. Photo: NTB
see more

Men det kan også ta av på Etihad, understreker han:

– Spesielt hvis det er kamper mot Manchester United og Arsenal. Og du opplevde det i siste seriekamp mot Aston Villa forrige sesong. Hvis det er viktige kamper, og mye står på spill, kan det være kjempestemning, sier Fuglestad.

– Men dessverre er det heller laber stemning mot Burnley og Watford. Disse kampene setter fansen seg ned og slapper av. De venter på hvor mange mål City skal score.

KOK: Den gule veggen på Signal Iduna Park i Dortmund er blant de mektigste skuene i fotballverden.  Photo: NTB

KOK: Den gule veggen på Signal Iduna Park i Dortmund er blant de mektigste skuene i fotballverden. Photo: NTB
see more

Det var på et vilt og kokende Signal Iduna Park at Haaland hadde noen magiske stunder med Borussia Dortmund. I lang tid var det ikke publikum der på grunn av coronaen.

Haaland har aldri lagt skjul på at jubel eller pipekonsert er noe som får fram det beste i ham.

Spørsmålet er om han vil gjøre som Jakob Ingebrigtsen under friidretts-VM i USA – veive med armene og piske Etihad-publikum til innsats.

– Han har sagt in spill until City passer ham perfekt. Hvis have started seg frisk, tror jeg have scorer 20 mål i Premier League, sier Fuglestad.

Tidligere City-spiller Danny Mills so far:

– Haaland kommer til å bli oppsiktsvekkende og sensasjonell. Det vil ikke overraske meg om han scorer nærmere 30 mål i Premier League.

SAD: Erling Braut Haaland will make fans about hele verden. Det er også utøvere i friidretts-VM som føler noe for nordmannen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: Dortmund YouTube / NRK
see more

Den offisielle delen av sesongen starter mot Liverpool i Community Shield lørdag. Camp for the King Power Stadium in Leicester.

– Jeg tror Community Shield betyr mer for Pep Guardiola enn vanlige City-supportere. Når det har vært snakk om å telle innenlands trofeer, har han korrigert folk. For fansen er det en blanding av treningskamp og tellende kamp, ​​sier Fuglestad.

– Community Shield, FA-cupen og ligacupen betyr mindre og mindre. Du får bare småpenger sammenliknet med det du gjør i Champions League.

MATCHVINNER: Erling Braut Haaland scored more than 12 minutes and made his Manchester City debut until the end.  Later Bayern München 1-0 in Green Bay, USA. Photo: NTB

MATCHVINNER: Erling Braut Haaland scored more than 12 minutes and made his Manchester City debut until the end. Later Bayern München 1-0 in Green Bay, USA. Photo: NTB
see more

Uansett: Alvoret nærmer sec. Og spenningen stiger rundt Haaland.

– Er det muligheter for at de norske supporterne får møte ham?

– Det har jeg ikke spekulert i. Utgangspunktet er at det er fryktelig vanskelig. City transient på spill veldig nøye. Jeg er fra Jæren. Så det er nok større sjanse for at jeg møter ham der enn i Manchester, sier Fuglestad og smiler.

About the author

admin

Leave a Comment