– Stiller nye krav till Durek – VG

NYTT BILDE: Prinsesse Märtha og Durek Verrett på offisielt forlovelsesfoto.

– Durek Verrett blir nå en del av kongefamilien, det stiller nye krav til han.

Publisher:

Det sier kongehus-ekspert Trond Noren Isaksen up to VG.

– Mye av det han gjør, vile reflektere tilbake på kongefamilien. Derfor må han være mer bevisst på sin rolle de el. Det har vi sett fra andre land at kan være in vanskelig balansegang, fortsetter han.

Les også

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er forlovet

Prinsesse Märtha Louise (50) og Durek Verrett (47) kunngjorde without forlovelse tirsdag. “Hun sa JA!”, writer Durek.

Men samtidig er han ikke overrasket over at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett nå har fått kongens og dronningens velsignelse til å forlove seg og inngå ekteskap.

– I den norske kongefamilien har man en fin tradisjon for at man kan gifte seg med den man ønsker. Det måtte jo kongeparet selv kjempe for i sin tid – og de har vært tydelige på at deres barn ikke skal måtte gjennomgå noe lignende, fortsetter Trond Noren Isaksen, som er historiker og forfatter av seks bøker om kongehuset.

Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til den norske tronen.

– Vi vet jo at prinsessetittelen er viktig for henne, arveretten er nok mer teoretisk. Men samtidig er det slik at skal hun beholde arveretten til tronen, må kongen gi sin tillatelse til ekteskapet, fremholder Noren Isaksen.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle gleder seg over forlovelsen mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Den kom, ifølge henne, som ella forventet.

– I første omgang må jeg få gratulere dem. Så vil jeg si at jeg ikke er spesielt overrasket, fordi han har sagt før at de skal gifte sec. Det er helt tydelig at relasjonen deres er sterk, til tross for de utfordringer som åpenbart har vært underveis.

– Hvilke utfordringer tenker du på da?

– Både det at de har bodd på hvert sitt kontinent under coronapandemien, men også all kritikken mot ham og dem, som de har fått på grunn av hans kontroversielle standpunkter. Men kjærligheten er sterkest, sier Vagle.

1 / 4

Verrett, også kjent som sjaman Durek, har blant annet hevdet på Instagram at han ikke er et vanlig menneske, men «en blanding mellom en reptile og Andromeda», som kan være både et stjernebilde og en prinsesse. Han har også leflet med 5G-konspirasjonsteorien, for å nevne noen av kontroversene.

Det var tirsdag formiddag at prinsesse Märtha Louise (50) og Durek Verrett (47) kunngjorde without forlovelse. I meldingen som ble sendt ut til norske medier skriver paret blant annet at «Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker».

avstandsforhold

Durek Verrett and Märtha Louise bekreftet i may 2019 at de var i et forhold.

Siden har de hatt et avstandsforhold med hyppige besøk hos hverandre. Blant annet feiret Märtha og hennes tre døtre julen 2021 in Los Angeles.

På det lengste har paret vært fra hverandre i et halvt år – på grunn av pandemien.

– Det er ekstremt vondt, in følelse jeg deler med mange andre i samme situasjon. Men det verste er ikke å vite når vi ses neste gang, uttalte Märtha til VG and fjor vår.

Da sa hun også at hun hadde seriøse planer om å flytte til Los Angeles, men paret opplyser nå at avstandsforholdet på hver sin side av Atlanterhavet vil fortsette.

– Har nok in plan

Hvor lenge skriver de ikke, men det bekymrer uansett ikke Caroline Vagle.

– Nå har de jo forsøkt avstandsforhold en stund og ser at det kan fungere, og når de nå er forlovet, så har de nok en plan og en løsning for fremtiden. Hun har jo tross alt tre barn her i Norge. Og han er bundet til USA på sin måte.

Märtha Louise har barna Maud Angelica (19), Leah Isadora (17) and Emma Tallulah (13), som hun fikk sammen med sin første ektemann, forfatter Ari Behn. From skiltes i 2016.

Så vidt Vagle vet, er det første gang i nyere norsk historie at en kongelig som har vært gift for, forlover seg på nytt.

– Men det har vi jo sett i andre land som Storbritannia og Danmark, så i vår tid er ikke det kontroversielt i det hele tatt, mener eksperten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.