Stor vekst på Wall Street, men milliarder til USAs rikeste familie – E24

Walton-familien led et papirtap på over 160 milliarder kroner etter at Walmart-tallene var dårligere enn forventet.

Alice, Jim og Rob Walton har store verdier i Walmart-aksjer. Tirsdag ble de 11 prosent mindre verdt.
Publisert:

Slik endte det på Wall Street 17. mai:

  • S&P 500 steg 2,02 prosent.
  • Nasdaq steg 2,76 prosent
  • Dow Jones steg 1,34 prosent

Både i Asia og Europa har det vært en generelt positiv stemning i aksjemarkedet gjennom dagen.

Fed-sjef Jerome Powell talte under et Wall Street Journal-arrangement på tirsdag, og sa blant annet at han ikke ville nøle med å heve renten over det “nøytrale nivået” på 2,5 prosent. , og det er det forskjellige sentralbankledere har indikert. er målet for slutten av året, skriver Bloomberg.

“Det vi trenger å se er at inflasjonen faller på en klar og overbevisende måte, og vi vil fortsette å presse på til vi ser det,” sa Powell.

Fed-sjef Jerome Powell vil gjøre alt som står i hans makt for å redusere inflasjonen i USA, inkludert å heve styringsrenten mer enn mange andre sentralbankledere har foreslått.

Walmarts svakeste

Men det er alltid penseltapere.

Wall Street traff Walmart hardt etter at supermarkedsgiganten rapporterte svakere kvartalstall enn ventet, mens forventningene for resten av året ble senket.

Inntjeningen steg 2,4 prosent i første kvartal i år (februar til april), men resultat per aksje var 12 prosent lavere enn forventet.

Det begrunnes med høyere drivstoffpriser, større varelager og for mange ansettelser, ifølge CNBC.

Disse faktorene bidrar til at Walmart nå advarer markedet om at 2022 ikke vil bli så bra som det så ut til i begynnelsen av året. Da var det tid for en «lav eller middels høy enkeltsifret» inntektsvekst. Det går nå mot “flat eller litt oppoverbakke” vekst.

Papirtap i milliardklassen

Walmart falt mer enn 11 prosent etter lederen.

Det betyr et stort tap av rolle for Walton-familien, som er den rikeste i USA.

Grunnlegger Sam Waltons barn (Alice, Jim og Rob), samt svigerdatteren Christy og hennes sønn, eier i underkant av halvparten av det som er den største supermarkedskjeden i USA.

Per onsdag har de sett rundt 17 milliarder dollar gå opp i røyk, ifølge Bloomberg.

Det tilsvarer cirka 164 milliarder kroner.

Buffetts kjøp øker aksjene

Mandag kveld ankom Warren Buffetts Berkshire Hathaway med varelageret sitt på slutten av første kvartal. Den viste at investeringsgruppen i perioden kjøpte Citigroup-aksjer for tre milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Finansmagnaten Warren Buffett har stor innflytelse.

Nyheten bidrar til å presse Citigroup forbi åtte prosent. Samtidig steg også andre banker som Bank of America og JP Morgan mer enn 3,5 prosent.

Berkshire har også foretatt et større oppkjøp av mediegruppen Paramount Global. Her eide Buffetts selskap aksjer for 2,6 milliarder dollar i slutten av mars. Dette var den 18. største investeringen i Buffetts portefølje.

Aksjene i Paramount Global er opp nesten ti prosent. Samtidig er energigiganten og konkurrenten Netflix opp 1,36 prosent.

Twitter rosa

Fokuset på Twitter fortsetter etter Elon Musk i morges skrev i tjenesten at det avtalte oppkjøpet «Ingen fremgang kan gjøres» med mindre Twitter gir bevis for at andelen spammere er under fem prosent.

Twitter-sjef Parag Agrawal sa mandag kveld i en lang meldingstråd at selskapets interne estimater viser at det i løpet av de siste fire kvartalene har vært «godt under» 5 prosent av spam-brukerne på Twitter.plattformen.

Timer etter Musks Twitter-melding skrev Twitter i en kunngjøring at de er «forpliktet til å gjennomføre transaksjonen til avtalt pris», ifølge økonomiske tider. Det skjer til tross for at Musk lyser opp mandag på spekulasjoner om at ønsker å reforhandle prisen.

Twitter-aksjen steg 2,5 prosent tirsdag, etter å ha falt mer enn 8 prosent dagen før. All hypen fra perioden etter at Musk annonserte sitt eierskap på Twitter har forduftet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.