Store svingninger på Wall Street: En turbulent uke endte blandet

Alle de tre store aksjeindeksene på Wall Street steg kraftig foran handelen på ukens siste handelsdag. I åpningstiden var Dow opp ca 0,56 prosent, S&P 500 var opp ca 0,88 prosent, mens Nasdaq var opp ca 1,5 prosent. Ved stengetid på fredag ​​ser det slik ut:

  • Dow Jones falt 0,14 prosent.
  • S&P 500 er opp 0,21 prosent.
  • Nasdaq er opp 1,43 prosent.

Det kommer etter et bredt og bratt fall torsdag utløst av bekymringer for å bremse økonomisk vekst. Dow Jones falt 2,41 prosent torsdag. S&P 500 falt 3,24 prosent, mens Nasdaq stengte ned 4,08 prosent.

Denne uken er teknologitunge S&P 500 og Nasdaq ned seks prosent hver, mens Dow er ned rundt fem prosent. Dow Jones Industrial Average falt under 30.000 poeng torsdag ettermiddag, som er det laveste nivået siden januar i fjor.

– Det er frykten for at sentralbanker tar for alvorlig dempende inflasjon som preger markedet, sa sjefstrateg Erik Bruce i Nordea. til DN torsdag ettermiddag.

S&P 500 og Nasdaq er i bjørnemarkedssonen, ned rundt 24 prosent og 34 prosent fra rekordhøye i henholdsvis januar og november. Dow-indeksen er omtrent 19 prosent under januars all-time high.

trippel ladning

Onsdag kveld ble den tredoble renteøkningen fra den amerikanske sentralbanken en realitet. Frem til begynnelsen av denne uken var det store forventninger om bare en dobling av stigningen, før en artikkel i Wall Street Journal skapte bølger med informasjon om at Fed rangerte et kvart prosentpoeng på toppen av det.

Forventningene ble deretter justert for å tredoble dem, det vil si 0,75 prosentpoeng. Guvernør Jerome Powell skuffet heller ikke, og leverte den største enkeltøkningen siden 1994.

Federal Reserve-sjef Jerome Powell gjentok fredag ​​sentralbankens forpliktelse til å redusere inflasjonen, og sa at det er avgjørende for det globale finanssystemet. ifølge CNBC.

– Federal Reserves sterke forpliktelse til vårt prisstabilitetsmandat bidrar til utbredt tillit til dollaren som en verdifull ressurs. For det formål er kollegene mine og jeg veldig fokusert på å få inflasjonen tilbake til vårt to prosentmål, sa Powell fra talerstolenfor en Fed-sponset konferanse om den globale rollen til den amerikanske valutaen på fredag.


Federal Reserve-formann Jerome Powell gjentok fredag ​​sentralbankens forpliktelse til å redusere inflasjonen, og sa at det er avgjørende for det globale finanssystemet.

Federal Reserve-formann Jerome Powell gjentok fredag ​​sentralbankens forpliktelse til å redusere inflasjonen, og sa at det er avgjørende for det globale finanssystemet. (Foto: Mark Makela / AFP / NTB Scanpix)

I Storbritannia hevet Bank of England renten med 0,25 prosentpoeng torsdag ettermiddag, den femte økningen på rad. Den britiske styringsrenten er nå 1,25 prosent.

I likhet med Fed er også den britiske sentralbanken klar over at rentene må opp for å overvinne høy inflasjon, som i Storbritannia i april var på ni prosent. Dette er det høyeste nivået på 40 år, skriver CNBC. Inflasjonen i England ventes å være elleve prosent for oktober.

Også i Sveits, som ikke har hatt renteøkninger siden 2007, avduket sentralbanken torsdag den første økningen på 15 år, da styringsrenten ble satt opp til minus 0,25 prosent fra minus 0,75, prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.