Sports

Streikefast on Samos – Sigrid (50) raser mot reiseselskapet:

Written by admin

Båt over Egeerhavet til Kusadasi i Tyrkia, buss videre til byen Izmir, en flytur til København og deretter nok en busstur til Oslo.

Dette er den 24-timers reiseruta Apollo har tilbudt norske turister som er streikefaste på øya Samos i Hellas.

Sigrid Sørumshaugen (50) and mannen Tor Erik Nilsen (57) ankom ferieøya for to uker siden. Den planlagte flyturen hjem forrige lørdag ble kansellert som følge av pilotstreiken i SAS.

De første dagene var paret stort sett fornøyde med informasjonen de fikk fra reiseselskapet Apollo.

Så kom SMSen fra selskapet onsdag kveld, med instruksjoner om at de dagen etter skulle hentes hjem via den nevne reiseruta.

– Jeg ble sint, frustrert og veldig oppgitt, sier Sørumshaugen.

Hun forteller at flere av de strandede turistene har helseutfordringer som gjør det krevende å gjennomføre in slik reise.

– Selv har jeg en nakkeskade som gjør at jeg ikke klarer å sove på verken fly eller buss. Vi kan ikke ferdes på den måten – det er umenneskelig.

REISERUTA: I denne SMSen skisserte Apollo reiseruta for de streikefaste turistene.  Photo: Skjermdump / Privat

REISERUTA: I denne SMSen skisserte Apollo reiseruta for de streikefaste turistene. Photo: Skjermdump / Privat
see more

Så langt i streiken har flere enn 2000 SAS-fly blitt kansellerte, og 30 000 passasjerer rammes hver dag.

Forhandlingene ble tidligere denne uka gjenopptatt i Stockholm, men det er foreløpig uvisst når og om partene kommer til enighet.

Su kan du lese alle Dagbladets saker om streiken.

– Oppleves som en trussel

Derfor ga Sørumshagen klar beskjed til Apollo om at det var uaktuelt for dem å reise. Det skal også flere av de andre turistene ha gjort.

– Da svarte de at de ikke kan garantere for at de får oss hjem. Det oppleves som en trussel om å ta den reiseruta, sier hun.

Apollo beklager at kommunikasjonen ble oppfattet som en trussel. Les hele svaret lenger ned i artikkelen.

INGEN GARANTI: «Selv om streiken blir avblåst den nærmeste tiden kan vi ikke garantere når charterflyet vil kunne komme ned til Samos», skrev Apollo i tekstmeldingen.  Photo: Skjermdump / Privat

INGEN GARANTI: «Selv om streiken blir avblåst den nærmeste tiden kan vi ikke garantere når charterflyet vil kunne komme ned til Samos», skrev Apollo i tekstmeldingen. Photo: Skjermdump/Privat
see more

At reiseruta er lagt til Tyrkia skaper også andre problemer.

Landet krever nemlig at man må kunne framvise pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig minim seks måneder etter innreise til landet.

– Noen har pass som går ut om tre måneder, så flere sitter fast på grunn av det, forteller 50-åringen.

-Skuffet

Siden forrige lørdag har ekteparet blitt flyttet fra rom til rom, og fra hotell til hotell. Selv om de ikke får reise på dagsturer eller forlate byen Pythagorion, erkjenner Sørumshagen at de erheldige.

Hun og mannen har fortsatt ei uke igjen av ferien. Andre de har snakket med skulle allerede ha vært tilbake på jobb.

– Det er ikke det verste stedet å være strandet, men det er måten de forsøker å få oss hjem på som vi reagerer på. De siste tre dagene har det vært veldig lite informasjon, så vi er skuffet nå.

SUPER TILLITEN: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs om SAS-streiken on June 17
see more

Sørumshaugen og mannen avsto altså fra å reise hjem torsdag. Lørdag ettermiddag ble de oppringt av Apollo med tilbud om å ta den samme melkeruta dagen etter.

Igjen skal selskapet ifølge Sørumshaugen ha sagt at de ikke kan garantere for hjemreise med mindre de takker ja.

Likevel er det fortsatt ikke aktuelt para ekteparet.

– Nå må vi bare avvente. Heldigvis har vi ei uke igjen med ferie.

– Beklager

Kommunikasjonssjef i Apollo, Beatriz Rivera, synes det er kjedelig at Sørumshagen tolket deres tilbakemelding som en trussel.

– Dette handler selvfølgelig ikke om å true noen, og vi beklager at det ble oppfattet slik. Fra vår side handlet dette om å være transparent og ærlige med våre kunder om hvor ufattelig vanskelig denne situasjonen er – slik at man er klare over at det vil kunne ta tid å komme seg hjem, svarer hun.

Rivera påpeker at det er kombinasjonen av streiken i SAS, at selskapet sluttet å bistå med evakueringsfly, og fordi det er akutt mangel på flykapasitet og personell i hele Europa som skaper problemene.

Hun har forståelse for at det kommer reaksjoner på reiseruta, og understreker at de jobber iherdig med alternar for å få sine kunder hjem.

– Som reisearrangør er det vår plikt å få alle hjem. Og det skal vi. Hjemreisen fra Samos var langt ifra ideell, men det var den beste og eneste vi klarte å finne i denne håpløse situasjonen, skriver hun i et svar til Dagbladet.

About the author

admin

Leave a Comment