Sports

“Superinnbytter” Pellegrino senket HamKam – VG

Written by admin

BRISKEBY STADION (VG) (HamKam – Bodø/Glimt 0–2) Det så lenge ut til at HamKam skulle stjele poeng fra nok et topplag. Da tok Kjetil Knutsen grep og satte innpå Amahl Pellegrino.

Publisher:

40 sekunder etter at have entret banen, sendte Amahl Pellegrino Bodø/Glimt i ledelsen. Og kun fem minutter senere sørget innbytteren for at det ble 2–0 til fjorårets seriemestere.

– Jeg trives ikke i det hele tatt som superinnbytter, så jeg skal ikke ha på meg at jeg er en superinnbytter. Jeg har lyst å spill football fra start, men det var en grunn til at jeg ikke startet i dag som vi ble enige om, sier tomålsscorer Pellegrino til VG.

Redaksjonelt samarbeidDiscovery+

See Eliteserien and OBOS-ligaen direct på Discovery+

Pellegrino har hatt trøbbel med ankelen den siste perioden, og det var derfor 32-åringen startet kampen på benken lørdag.

TOMÅLSGOLDER: Amahl Pellegrino senket HamKam medium to scorer. Your jubler have sammen med lagkameratene.

– Kroppen er fin den, selv om den kunne vært bedre, men jeg har jo vært ute en uke der jeg ikke kunne gjøre noen ting. Jeg har hatt en kropp som har tilsagt at jeg må holde meg i ro, sier Pellegrino som mener at Briskeby-banen ikke var ideell for å starte kampen for hans egen del de el.

VG LIVE: Detailjert referat fra hele kampen finner du her!

knotter and image

Etter en tett og jevn start på matchen, var det de regjerende seriesmesterne som koblet et grep om kampen. Glimt beleiret HamKams sekstenmeter i store deler av første omgang, og vertene hadde mer enn nok med å forsvare sec.

Likevel var det ingen av lagene som maktet å gjøre hull på byllen før hvilen.

Det mest dramatiske som skjedde de første 45 utspilte sec imidlertid midt på banen.

I forsøket på å vinne ballen, satte HamKams kaptein Aleksander Melgalvis knottene i magen på Glimt-stopper Marius Høibråten. Stopperen dro opp drakten etter taklingen, og viste noen tydelig markerte «fartsstriper» etter knottene fra Melgalvis.

KJEMPEREDNING: Nikita Haikin and Glimt-målet.

Annullert mål

Etter hvilen skulle det imidlertid bli mer fartsfylt.

Hele Briskeby stadion stepped on HamKam hadde tatt ledelsen bare fem minutter ut i andre omgang, da Nikita Naikin rotet ballen inn i eget mål.

Dommer Daniel Higraff var imidlertid rask med å annullere målet. Reprisen viste at det var korrekt avgjørelse, ettersom Haikin hadde fått for hard behandling av Hasan Kurucay i duellen som ledet til selvmålet.

Genistrek

Med et lite kvarter igjen av ordinær tid tok Kjetil Knutsen grep på sidelinjen. Kampuret wears 76:10 da Pellegrino spurtet inn på banen. 28 sekunder senere ble spill startet igjen med et hjørnespark, og da tok det kun 12 sekunder para ballen lå i mål.

40 sekunder etter at han først kom inn, vartet Pellegrino først opp med en lekker førsteberøring som lurte «halve» HamKam-forsvaret, for han trillet ballen forbi HamKam-keeper Nicholas Hagen og i mål.

– Hehe, Knutsen er en fantastisk bra trener, så vi får si det er coahcing i verdensklasse, ler Pellegrino etter supergrepet.

X Factor

Etter 82 minutter skulle samme mann double ledelsen. Nicholas Hagen klarte ikke holde et skudd fra Hugo Vetlesen i fast grep. På returen ventet Pellegrino, som enkelt kunne spasere inn 0–2 for gjestene.

– Para de som følger med, så stinker det mål av han. Det er en vanvittig fin timing på når han kommer inn og gjør det han gjør. Han har denne x-faktoren og er rå foran boksen, så det er fint å ha ham inn på laget, smiler lagkamerat Marius Høibråten.

Dermed ble Kjetil Knutsens bytte matchavgjørende, og Glimt tok med seg alle tre poengene opp til Bodø.

PS: Bodø/Glimts neste steg på veien mot Europacupspill er allerede nå på tirsdag når de møter Linfield i Belfast. The VG+ Sport visor begge oppgjørene til Bodø/Glimt mot Linfield.

See more Eliteserien stats on VG Live.

About the author

admin

Leave a Comment