Sports

«Superligaen» LIV Golf: – Utblåsning etter sjokkvending:

Written by admin

Den profesjonelle golfverdenen er inne i en meget opprivende splittelse.

På den ene sida står heder, ære og tradisjon. På den andre sida finnes voldsomme pengesummer og et land kjent for å bryte menneskerettigheter.

Det er i hvert fall slik vile mange beskrive den pågående konflikten mellom den veletablerte PGA-touren og den ferske, saudi-finansierte LIV-touren.

Splittelsen er også i ferd med å bli enda dypere.

Onsdag kom bekreftelsen på at nok en megastjerne forlater PGA-touren til fordel for den nye «superligaen», da LIV Golf kunne annonsere at tidligere verdensener og fire ganger major-vinner, Brooks Koepka, stiller i series andre turnering i Portland, USA neste uke .

sale of helmets

Dette til tross for at Koepka tidligere har uttalt at han er lojal mot den veletablerte PGA-touren, som lenge har vært ansett som den mest prestisjefylte touren i verden.

– Det har vært ganske klart i lang tid at jeg holder med PGA-touren. Stop your jeg blir. Jeg er veldig fornøyd, sa Koepka seinest i februar i forbindelse med storturneringen Waste Management Phoenix Open.

Denne helomvendingen fra mannen som har vært en av golfsportens absolutt største navn de siste åra, faller ikke i god jord hos spill kollega og superstjerne Rory McIlroy.

– Om jeg er overrasket? Ja, på grunn av det han har sagt tidligere. Det er nok derfor jeg er overrasket over mange av disse gutta, fordi de sier én ting og gjør én annen. Jeg forstår det ikke, og jeg vet ikke om det er av juridiske årsaker, eller om de ikke kan. Jeg aner ikke, sa McIlroy på at pressekonferanse onsdag, ifølge sky news.

Han omtalte kollegaens handler som «tvetydige», og la til dette dobbeltspillet har foregått også privat.

stjerner og pengesummer store

McIlroy, som også er tidligere verdensener, har gjentatte ganger kommet med kritikk mot den saudi-finansierte ligaen, og har uttrykt skuffelse over at flere av hans mangeårige kollegaer og konkurrenter har valgt å forlate PGA-touren.

Det er tidligere kjent at store stjerner som Dustin Johnson, Bryson DeChambeau og Phil Mickelson har valgt å forlate PGA-touren to fordel for superligaen LIV Golf.

Også Johnson gjorde med dette in helomvending, for også have har tidligere erklært without lojalitet til PGA-touren.

LIV Golf will be arranged in Turnering, London. Su ble det utbetalt rekordhøye pengesummer. Totalt ble det delt ut 25 millioner amerikanske dollar i premiepenger, og selv de dårligst plasserte kunne ta med seg minst 120 000 dollar.

Anklets for sportsvasking

Det har også gått rykter om at de største navnene har fått bonuser på flere hundre millioner dollar for å signere med LIV, og dermed si fra seg plassene sine på PGA-touren.

Bakgrunnen for at den nye superligaen er omstridt, er hvor disse mass pengesummene kommer fra.

LIV Golf er finansiert av det statlige fondet i Saudi Arabia. Landets brudd på flere menneskerettigheter har gjort at det har kommet kritikk fra flere kanter, blant annet Amnesty. Flere mener touren er et forsøk på å «sportsvaske» Saudi Arabia omdømme.

“HAPPY GILMORE”: Den tidligere golfproffen Paige Spiranac siste triks på Instagram har fått mye oppmerksomhet. Video: _paige.renee/Instagram
see more

Nektet å svare

Flere av som har meldt overgang til superligaen har samtidig unngått å svare på kritiske spørsmål fra journaler, som da Ryder Cup-legendene Lee Westwood og Ian Poulter ble konfrontert under en pressekonferanse i forkant av London-turneringen:

– Er det noe sted i verden dere ikke kunne tenke dere å spill? Om Vladimir Putin fix you in turning, ville dere dotted den? spurte into reporter.

Ingen av de to ønsket å svare på dette spørsmålet.

– Jeg trenger ikke å svare på det spørsmålet, sa Poulter kontant.

Massive for virring

Superligaen, og den stadige strømmen av nye navn, skaper også mye støy og forvirring.

Flere stjerner har de siste ukene måtte avkrefte rykter om at de vurderer en overgang, som norske Viktor Hovland.

Hovland ble i forrige uke kontaktet av Norges Golfforbund etter at det begynte å versere rykter om at tidenes beste norske golfspiller nå var på vei i en ny retning.

– Jeg har ingen planer om å spill LIV-serien, sa Hovland da han ble kontaktet av golfforbundet. Det opplyste forbundets kommunikasjonssjef Tom Rosenvinge til Norsk Golf.

Denne uka var det Hovland-kompis Collin Morikawa som måtte ta til Twitter for å avkrefte ryktene.

– Woods takket nei up to a huge sum

I tillegg til Rory McIlroy, har golfsportens desidert største stjerne, Tiger Woods, gjort det klart at superligaen ikke er noe for ham.

Ifølge LIV-sjef Greg Normann, skal Woods has taken nei up to a “huge” sum for å bytte beite.

I et intervju med Washington Post skal Norman ha sagt at superstjerne takket nei til en avtale som var «forbløffende enormt. Vi snakker om et høyt nisifret beløp».

Woods har selv ikke kommentert dette, men tidligere i år uttalte han at han vil bli værende på PGA-touren.

– Stop your arven miner, sa Woods ifølge golf.com.

Inntil videre er det også «bare» penger en kan smykke seg med på LIV-touren. Det deles nemlig ikke ut verdensrankingpoeng i disse turneringene. Dermed kan driperne stå i fare for å ikke kunne kvalifisere seg til framtidige majorturneringer, og Ryder Cup-lag.

About the author

admin

Leave a Comment