Takker Gjert

BISELTT (Dagbladet): Narve Gilje Nordås (23) løp fra Henrik og Filip Ingebrigtsen, som etter hvert brøt, på 5000-meteren på Bislett Games torsdag kveld, men var likevel skuffet over egen prestasjon, ettersom VM-kravet glapp.

Likevel er det ingen tvil om at 23-åringen har hatt framgang denne sesongen, med Gjert Ingebrigtsen som trener. Gjert har sluttet å trene sine sønner, men har hjulpet deriblant Narve Gilje Nordås i sterk utvikling denne sesongen.

Gjert var også til stede under Bislett Games, forteller Nordås.

Takker Gjert

Overfor Dagbladet roser 23-åringen nå Gjerts trenerpåvirking i en sesong hvor han – av naturlige årsaker – har fått mer oppmerksomhet fra trenerprofilen enn i tidligere sesonger, hvor majoriteten av Gjerts trenerkapasitet har vært dedikert til sønnene.

– Det hjelper å ha trygge rammer og samme trener. Det gir in trygghet. Jeg kjenner in form er god nok. Det vi har gjort sammen er godt nok. Jeg må selv ta skylden for at jeg ikke klarte VM-kravet, sier Narve Gilje Nordås til Dagbladet.

– Hvordan har samarbeidet med Gjert vært denne sesongen?

– Det har vært veldig bra. Det har blitt tettere oppfølging av Gjert i år.

MISERABELT: Narve Gilje Nordås slakter prestasjonen til Ingebrigtsen-brødrene under Bislett Games. Reporter: Øyvind Godø. Video: Melina Pambou Sundfør
see more

– Ting vi ikke vet om

– Hvordan har Gjerts exit som trener for sine egne sønner påvirket ham, slik du opplever det?

– I started merket jeg in han var preget av det som skjedde. Han ville fortsette som trener para dem, men fikk ikke det. De siste månedene har han godtatt situasjonen som den er og erkjent at han ikke kan være trener for sønnene, men at de kan være en familie. Det tror jeg de har løst på en god måte.

– Tror du Filip og Henrik ville prestert bedre om de fortsatt hadde Gjert som trener, slik du har?

– Jeg tviler på at de hadde gjort det bedre med Gjert som trener. Det er sikkert ting vi ikke vet om. Det kan være skader, sykdom, overtraining, mye stress på hjemmebane. I saw trener same opplegget. Det vet jeg en vi gjør.

– Et stort kryss during 2022

Brødrene Ingebrigtsen var generelt ikke spesielt interesserte i å snakke om sin far torsdag kveld, men Henrik Ingebrigtsen sa:

– Vi har ikke hatt så mye å gjøre med ham i dag. I saw her for å gjøre in jobb og fokuserer på det. Hvem som er rundt her, har ikke så mye å si, svarer Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet.

– Hvordan skal du slå Narve igjen?

– Jeg må bli smertefri og trene bedre. Jeg må komme i form. Jeg er ikke i form. Deter hovedproblemet. Før sesongen satte jeg et stort kryss over 2022. 2023 er derimot mitt år. Der skal jeg til VM og ha noe i finalen på 5000 meter å gjøre. Dette her er bare steg på veien dit, sier 31-åringen, som historisk setter er en mester i å få ut det beste i mesterskap.

– Ja, men jeg må basere det på noe, sier han og humrer.

Skadetrøbbel

Om egen skade sier Henrik:

– Jeg hadde håpet and jeg hadde vært mer smertefri i akillesen, som jeg har slitt med siden mandag og gått på smertestillende av den grunn. Det var vondt nok til at jeg ikke klarte å holde farten her. Jeg jumped mye fortere for seks uker siden og føler at jeg har tatt treningsmessige steg siden da.

Også Filip sliter med en vond legg og akilles, som førte til at han brøt på Bislett.

– Hvordan skal du komme tilbake på toppnivået ditt?

– Jeg føler jeg er på veldig god vei. Jeg har bygd meg opp igjen etter i fjor. Da er det litt typisk en dette skjer. Det er sånne småting man må håndtere på en profesjonell måte. Jeg vet at jeg har jeg har gjennomført veldig mye bra trening. Jeg må gjøre de rette tingene framover, sier han til Dagbladet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.