Technology

Tesla Cybertruck: – Cybertruck med overraskende tall

Written by admin

Motta ferske nyheter fra Elbil24 direkte i innboksen din. Abonner på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Altså Tesla stilte ut Cybertruck for første gang, fikk utformingen av bilen mye oppmerksomhet. Noen kunne ikke si nok hvor fin bilen var. Andre bare hatet å se det.

Uansett hvilken side du tilhører, er det vanskelig å argumentere mot bilens unike utseende. Tesla skal blant annet ha blitt inspirert av science fiction som Blade Runner når de bestemte seg for den kantete utformingen av lastebilen.

Nå er det tegn på at designet gir resultater: I en uavhengig aerodynamisk ytelsessimulering skal Cybertrucken ha oppnådd en uoffisiell motstandskoeffisient (cd) på 0,39, iht. Electrek.

Sett en ny standard

Luftmotstandskoeffisienten, eller luftmotstandskoeffisienten, er en metode for å måle aerodynamikk. Tesla har selv gjort det klart at de mener det er mulig å lage en mer aerodynamisk pick-up enn det som allerede er på markedet.

Aerodynamikk er kjent for å være en viktig faktor i utviklingen av elbiler, da lav luftmotstand reduserer drivstofforbruket og øker rekkevidden. Spesielt i det siste har det blitt viet mye oppmerksomhet til dette, også etter Mercedes-Benz lanserte sin EQShan leder for tiden med en CD på 0,20. Kommende Ioniq 6 ikke mye verre, med cd på 0,21.

Lav luftmotstand gir bilene en enorm fordel med tanke på drivstofforbruket, spesielt når hastigheten øker. Ioniq 6 har for eksempel en erklært autonomi på 610 kilometer, omtrent 100 kilometer mer enn Ioniq 5 med samme motor og batteri.

Typiske lastebildesigner har derimot tradisjonelt hatt en mye dårligere luftmotstandskoeffisient (0,55 – 0,65 cd). Den nye analysen indikerer at Tesla kan være på nippet til å sette en helt ny standard.

UKNUSELIG: Da Elon Musk inntok scenen i California og lanserte Teslas nye «Cybertruck» gikk ikke ting som planlagt. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen
se mer

– Bemerkelsesverdig

Det er ingeniøren Aleix Lázaro Prat fra Numeric System som står bak analysen av de aerodynamiske egenskapene til Cybertrucken. Prat brukte selskapets proprietære simuleringsteknologi for å evaluere Teslas elektriske pickup.

Prat har gjort resultatene tilgjengelige på LinkedIn. Mange tror kanskje Cybertruckens vinkeldesign ville være en dårlig ting for aerodynamikken, men det viser seg at det ikke er tilfelle, ifølge Prat.

– Dette er ganske merkbart og en enorm aerodynamisk fordel sammenlignet med andre lastebiler, skriver Prat på LinkedIn.

Det er viktig å merke seg at det numeriske systemet ikke har den endelige geometrien til Cybertrucken, og at resultatet de har kommet frem til ikke nødvendigvis er representativt for sluttproduktet.

Dette bildet er hentet fra simuleringen av de aerodynamiske egenskapene til Cybertrucken.  Skjermbilde: Tallsystemer.

Dette bildet er hentet fra simuleringen av de aerodynamiske egenskapene til Cybertrucken. Skjermbilde: Tallsystemer.
se mer

Produksjonsstart i 2023?

Cybertruck mangler for eksempel fortsatt sidespeil. Bare Tesla vet om de skal monteres på produksjonsmodellen eller hvordan de skal monteres. Tesla-sjef Elon Musk har tidligere antydet at lastebilen kan leveres med avtakbare sidespeil.

Når det gjelder Musk: Han sa tidligere at han tror det er mulig å oppnå en luftmotstandskoeffisient så lav som 0,30 cd. Det vil i så fall være helt unikt for en så stor lastebil.

Det er forventninger om at Tesla snart vil presentere produksjonsversjonen av Cybertruck. Utviklingen av bilen har møtt en rekke utfordringer og forsinkelser, men det er snakk om produksjonsstart i midten av 2023.

norsk interesse

Spørsmålet er da hvilken tilgang Norge til syvende og sist får til Cybertrucken.

Det har vært usikkert om den tunge, kantete og tøffe bilen vil klare de strenge EU-regelverket for typegodkjenning. Denne forskriften stiller blant annet krav til myke soner som kommer fotgjengere og syklister til gode ved påkjørsel.

Så det er sannsynligvis en egen, mindre versjon av Cybertruck for det europeiske markedet, som vi har skrevet om før.

Uansett er interessen for Cybertruck stor her i landet. For to år siden var det slutt 6000 nordmenn bestilte bilen.

About the author

admin

Leave a Comment