entertainments

The 1975, a-ha og Aurora – VG

Written by admin
MUNTRE KRANGLEFANTER: holder of a-ha seg i hvilemodus på sin første singel på syv år.

Nei da, musikken tar ikke sommerferie. Her er et knippe låter du kan lydlegge helgen med.

Publisher:

The 1975 – «Part of the Band»

VG: s terninger visor 5 prikker

Den britiske kvartetten 1975 kan være vanskelig å bli klok på – de kombinerer skamløsheten til et boyband med en velutviklet meloditeft og vilje til eksperimentering, med den hyperkarismatiske frontmannen Matt Healy som myndig sirkusdirektør. “Part of the Band”, first song singel fra det kommende albumet “Being Funny in a Foreign Language”, Signaliserer en ny retning for gruppen: Her er stadionrock byttet ut med dvelende folkpop spekket med eksentriske detaljer og snurrige tekstlinjer (“I fell in love with a boy, he was a bit lame/ I was Rimbaud and he was Paul Verlaine”). Resultatet er en vakker liten sak som vokser for hver gjennomlytting.

Les også

Albumanmeldelse The 1975 – “Notes on a Conditional Form”: Målgrupperock

OK, Google… bare noe spill.

a-ha – “I’m in”

VG:s terninger viser 3 prikker

Til tross for at a-ha fortsetter å holde seg varme, både gjennom utstrakt turnévirksomhet og den svært gode dokumentaren «a-ha: The movie», Har det allerede passert syv år siden trioens forrige studioalbum «Cast In Steel». I oktober kommer platen «True North», og Magne Furuholmen-skrevne «I’m In» er første smakebit ut. Dette er a-ha på sitt mest voksne og generelle, komplett med en relativt snau selvhjelpstekst, og som appetittvekker fungerer den kun måtelig godt. Det er lov å håpe at Morten, Magne og Paul har skarpere skyts på lur.

Killer Mike & Young Thug – “Run”

VG:s terninger viser 4 prikker

Mange kjenner nok Killer Mike best som den jan halvdelen av den eksplosive duoen Run The Jewels, men Atlanta-rapperen og -aktivisten har satt sitt preg på amerikansk hiphop i mer enn 20 år. På den tunge, tettknadde singelen «Run» har han med sec Young Thug – en overraskende god match. Låten får mye ut av et spartansk utgangspunkt og bygger seg fint opp, men blir et lite knepp for monoton til å treffe fullstendig. Likevel: Det er på høy tid med et nytt soloalbum fra Mike nå.

Aurora – “The devil is human”

VG:s terninger viser 3 prikker

«The Devil is Human» er ikke en ny låt fra Aurora Aksnes, men et bonusespor som tidligere kun har vært tilgjengelig på vinylutgaven av «The Gods We Can Touch» – inntil nå. Sangen er på sett og vis klassisk Aurora, med tekstlinjer som «Oh, do you envy how I am free?/ How the life in me is real, running barefoot through the fields?» og acrobatisk vocal. Helhetlig sett føles det likevel litt tynt og underutviklet, med et uttrykk så dynket i triphop-estetikken fra første halvdel av 90-tallet at det truer med å torpedere selve låten.

Les også

Albumanmeldelse Aurora – “The Gods We Can Touch”: Kjærlighet i gudene vet hva slags tid

Aurora danser fra Eden til Månen gjennom lekker, kunstferdig pop. Selvfølgelig gjør hun det.

Burna Boy – “whiskey”

VG: s terninger visor 5 prikker

Det nigerianske fenomenet Burna Boy slapp i dag sjettealbumet «Love, Damini», som ved første ørekast høres ut som nok en vellykket og sommerformatert fusjon av afrobeats, r&b, pop y dancehall. Gjestelisten strekker seg fra Ladysmith Black Mambazo to Khalid and Ed Sheeran, men Burna Boy greier seg fint på egen hand også. He hør bare på «whisky», som drives av elastiske gitarlinjer, funkblåsere og hovedpersonens uanstrengte autoritet som vocalist.

Brent Faiyaz – “All Mine”

VG:s terninger viser 4 prikker

In doses brunstig r&b er sjeldent feil når sommerkvelden bikker over i natt. Særlig ikke når det gjøres så solid som på «All Mine», en av 19 låter på Maryland-sangeren Brent Faiyaz’ nye plate «Wasteland», der samarbeidspartnere som Tyler, The Creator, Alicia Keys og Drake figurerer. Teksten må tas med noen seriøse klyper salt (“you told me you’re a new man who doesn’t drive you crazy, it’s a fucking shame / you come here, I’ll get your pussy out of the fucking frame”), men skryt fra sengekanten er nå engang en del av sjangeren.

About the author

admin

Leave a Comment