entertainments

The Next Book Report: Romantikk, grønne fingre og lange fortelling trender i bokverden

Written by adminRomantiske historier øker i popularitet. Flere og flere foretrekker lengre bøker og et blomstrende interesse for hjem og hage. Det er nøkkeltrendene som nå presenteres når Nextory for andre gang slipper “The Next Book Report”, en nordisk trend- og innsiktsrapport der unik data fra lesere og lyttere i Nextory-appen har blitt kartlagt.

Romaner er den mest populære sjangeren i Norge, og til og med den bok-kategorien som har økt mest i popularitet i løpet av årets andre kvartal. Deretter er det barnebøker som har flest lesninger og lyttninger, og det mest søkte ordet i appen var Rolf Magne Andersens elskede serie “Kokosbananas”. Det viser Nextorys kartlegging i den nye trendrapporten “The Next Book Report”, som også består av sammensatt data fra Nextorys andre nordiske markerer; Finland, Sweden and Denmark.

– Akkuat nå er det veldig tydelig at vi påvirkes av verden rundt oss når vi velger bøker. Mange har et behov for å koble av eller flykte fra virkeligheten en liten stund, og da passer det selvfølgelig med en kjærlighetshistori, e eller en bok om å dyrke krydder, helt utmerket. Det er vikelig spennende at interressen for en del sjangrer kan blomstre opp på nytt bare i løpet av tre måneder. Dessuten har vi kanskje begynt å se et trendbrudd der flere og flere foretrekker å lese og lytte til lengre historier i steden for kortere, sier Gustaf Sköld, COO of Nextory.

Romantikken spirer i bokform
Konsumeringen av romatiske bøker har eksplodert i de nordiske landene. Søkninger i appen etter ord som romantikk, lidenskap, erotikk og Harlequin har dessuten økt med mer enn 20 prosent i løpet av andre kvartal.

Etterspørsel av lengre historier
Trenden “jo kortere, jo bedre” har vært tydelig i bokverden, men Nextory ser et eventuelt trendbrudd dette kvartalet. Den mest populære boklengden har under lang tid vært fra seks til ni timer, men nå foretrekker flere å heller lese eller lytte til bøker som er ni til 12 timer lange. Dessuten har konsumeringen av bøker som er 18 til 21 timer lange, økt med nesten 20 prosent.

Interest in hjem og hage blomstrer
Interessen for innredning og hagearbeid fikk en real oppsving i løpet av pandemien og har deretter fortsatt å blomstre. Mer en noen gang. Konsumeringen av bøker i sjangeren “Hjem og hage” har nemlig økt med hele 37 prosent i løpet av årets andre kvartal.

Su kan du laste ned hele rapporten

om rapporten: “The Next Book Report” is based on på unik data fra hundretusenvis brukere på Nextorys nordiske markerer. Statistics for Q2 avser perioden April 1 to June 30, 2022 and blir sammenlignet med perioden Q1 January 1 to March 31, 2022.For more information, contact:
Karolina Bjernefalk, press contact
karolina.bjernefalk@nextory.com
+46 70-241 28 40

Om Nextory: Nextory er on av Europas største streamingtjeneste for lydbøker og e-bøker. Appen grunnlas i 2015 av serieentreprenørene Shadi Bitar og Ninos Malki. Siden da har selskapet utviklets til å bli en rasktvoksende plattform som muliggjør ubegrenset spredning av historier og kunnskap i like digital format. Sammen med abonnentene deler Nextory en stor lidenskap for litteratur av alle mulige slag, og streber etter å være en uavhengig og selvsagt plass der alle enkelt finner sine neste historier. Noe som går hand i hand med visjonen o må øke lesingen rundt om i verden for å berike menneskers liv og gjennom det bidra til å øke velvære, personlig utvikling og et sterkt demokrati. Dag inneholder Nextorys katalog over 900 000 titler og appen finnes tilgjengelig på ti marker rundt om i Europa, med hovedkontor i Stockholm. Les mer på nextory.no.

About the author

admin

Leave a Comment