entertainments

“The Quarry” – Anmeldelser og anbefalinger

Written by admin

Spillutviklerne Supermassive Games har virkelig funnet without nisje. Utgangspunktet i både «Until sunrise», «Dark Pictures Anthology»-serien og det nylig utgitte «The Quarry» er det samme.

Se for the skrekkfilmer degree som «Skrik», «Nightmare on Elm Street», «Halloween» and «Evil Dead», plasser deg selv i registolen og forbered deg på en interaktiv opplevelse.

Det er nemlig dine handler som avgjør skjebnen til rollefigurene.

Konseptet fungerte veldig godt i kultfavoritten «Until Dawn». Su fikk alle de store skrekkfilm-klisjeene ben å gå på i en skummel og effektiv historie krydret med humor.

Fra fest til mareritt

Du blir introdusert for en gjeng unge ledere på en sommerleir for barn ved et nedlagt steinbrudd.

Barna har reist, men gjengen må bli værende en siste natt.

Det foregår derimot mystiske ting i skogen, og sommerens siste fest blir raskt et grufullt mareritt.

Historien drives fremover av at du styrer de åtte spreadbare rollefigurene i atskilte kapitler. Interaktiviteten i opplevelsen består av å gå rundt for å finne spor og gjenstander du kan bruke, samt å reagere kjapt når intensiteten skrus opp noen nivåer.

Du må dessuten ta valg i dialog med andre, eller i retningen rollefiguren skal bevege seg i, og det er særlig her spill skinner. Du kan bruke informasjon fra tidligere, logikk eller sunn fornuft for å gjøre smarte valg.

Hvis du velger feil, eller ikke reagerer kjapt nok, kan rollefiguren du styrer være helt ute av historien.

Når rulleteksten kommer, kan i verste fall hele gjengen være døde.

Kåte undommer

Supermassive Games will åpenbart hatt det goy på jobb her.

Kombinasjonen av fæle monstre, en spennende historie med mange mulige forgreninger og en gjeng med kåte ungdommer er stort sett både fegende og vellykket.

Det hjelper også at du finner mange kjente navn blant skuespillerne, fra leirlederen David Arquette til fortellerstemmen Grace Zabriskie, en skummel Lance Henriksen, den gufne sheriffen Ted Raimi og en skog av kjente ansikter fra diversity TV-seier.

Det er en herlig samling forskjellige personligheter her, og du blir godt kjent med de fleste av dem. Arbeidet utviklerne har lagt ned i å gi rollefigurene flere lag og avanserte personligheter har en naturlig funksjon i opplevelsen.

Det gjør virkelig vondt hvis noen av dine favoritter dør.

Underutviklet avslutning

På toppen av dette er muligheten til å være inntil åtte samtidige spreadere helt nydelig. Da styrer man hver sin rollefigur og bytter på å holde handkontrolleren.

Dessverre ramler dette stilige byggverket sammen i den alt for hektiske og underutviklede avslutningen.

Det virker som om utviklerne har sluppet opp for tid eller idéer, kanskje begge deler.

Helhetsinntrykket er derimot ganske bra etter at skuffelsen over avslutningen har lagt sec.

Det er lett å anbefale «The Quarry» til voksne skrekkfilm-enthusiaster, særlig hvis du har noen å dele opplevelsen med.

PS: Det er foreløpig kun mulig å dele opplevelsen med andre på samme skjerm. Online-samarbeid kommer i in oppdatering senere i sommer.

heisan!

Jeg er frilanser og skriver om spill for NRK. Til daglig jobber jeg i Level Up Norge. Om du vil lese mer om spill kan jeg anbefale mina anmeldelser av de knallgode spill “God of War”, “Elden’s Ring” og “Grand Touring 7”.

About the author

admin

Leave a Comment