Thorsnes vraket – reiser likevel til EM – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

Av store profiler var blant annet Thorsnes og Emilie Haavi utelatt fra troppen. Førstnevnte har bøttet inn mål for Vålerenga denne sesongen og er topscorer i Toppserien.

– Det er jo alltid slik med de spillone som er på vippen til å bli med, som har forhåpninger om å være med, men så blir man ikke tatt ut, og selvsagt blir man skuffet. Det er en helt naturlig reaksjon, men Elise tok det på en god måte, sa Sjögren om utelatelsen av veteranen, som står oppført med 130 landslagskamper.

Forberedt på beskjed

Thorsnes forteller and hun fikk phone om vrakingen fra Sjögren i går. Hun mener beskjeden ikke kom som noe sjokk.

– Den var jeg egentlig forberedt på. Jeg tok det veldig fint. Jeg skjønte det da vi var på Algarve cup og fikk lite pouretid. Da også Ada gjorde comeback skjønte jeg at det ikke ble noe. Det kom ikke som et sjokk.

33-åringen legger til at det er bedre at en ung spill får sjansen fremfor at hun, som veteran, eventuelt skulle være tiltenkt en rolle på benken.

Jeg føler selv and jeg har prestert og levert bra. Men hvis jeg uansett ikke skulle få en sentral rolle, så er det bedre at de tar med en ung spill. Når du begynner å komme på min alder er det bedre å innse at noen andre kan ha glede av et sånt mesterskap.

Får ekspertrolle

Tross vrakingen, reiser Thorsnes to England: some experts for NRK.

Det blir veldig kjekt. Det har ligget i kortene siden midten av april. Jeg har vært med å kommentere landslaget for NRK litt tidligere og det har vært planen lenge om jeg ikke skulle bli tatt ut.

Jeg er egentlig ikke så veldig skuffet, jeg får gjøre noe som er minst like gøy. Hadde jeg vært 20 år, og ikke vært i et mesterskap før, hadde det vært en annen ting, legger hun til.

First football 2021: Vålerenga - Arna Bjørnar (2-0)

NY JOBB: Thorsnes skal jobbe som fotballekspert for NRK under EM i England.

Photo: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Landslagssjefen avslører at de har en liste med syv reserver om noe skulle skje med floodere i troppen.

– Det finnes fortsatt in mulighet om noe skulle skje. Elise er oppsatt på den listen. Det ble noen telefoner i går. Den er ganske stor, og det er for å dekke opp i alle posisjoner. Akkurat nå er det syv stykker på den listen. Male vet aldri hva som skjer.

Trening kvinnelandslaget and football

SVARTE: Sjögren la tirsdag fram Norges uttak til neste måneds fotball-EM

Photo: Stian Lysberg Solum/NTB

medaljemål

På en pressekonferanse på Ullevaal stadion tok Sjögren ut 20 utespillere og tre keepere til sluttspillet i England i juli. Sammen hadde svensken med sec landslagskaptein Maren Mjelde.

Både Sjögren og Mjelde er klar på hva som er ambisjonene for mesterskapet.

Vi har satt oss et ambisiøst mål om medalje. Det å sette oss et tøft mål er en del av det som motiverer oss, sa Mjelde på pressekonferansen.

Vi synes at det er ambisiøst mål, men det er et optimistisk og realistisk mål hvis vi treffer på alt, sa Sjögren.

Tilbake i mesterskapstroppen er Ada Hegerberg. Sjögren er klar på at medaljemålet delvis skyldes stjernespissens tilbakekomst.

– Ja, det tror jeg er en faktor i det, og om vi skal se på hvilken hverdag mange av spillerne har nå, kontra hvordan det så ut for tre år siden og for forrige EM, så er det en ganske stor forskjell. I saw har spill i noen av de absolutt beste klubbene i Europa.

Trening kvinnelandslaget and football

MEDIUM: Ada Hegerberg.

Photo: Stian Lysberg Solum/NTB

for uten landskamper med

Sophie Roman Haug (Roma) and Anna Jøsendal (RBK) are all together.

– Sophie er en spill som har en ekstrem spisskompetanse i sitt boksspill. Og framfor alt med hodespillet. Hun gjorde in veldig god samling med U23 seinest i abril. Når hun scoret tre mål mot Portugal. Hun har vært god i Rome. Hun har ikke spill så mye, men hun striker når hun spill.

– Jøsendal har vært mye skadet tidligere. Ella gjorde in god samling når hun var med oss ​​forrige året. Viser for oss henne som en vingback og venstrekant. God spill vi har stor tiltro til, sa Sjögren om de to landslagsferskingene.

First football series 2021: Vålerenga - LSK Kvinner (2-1)

TATTOO: Sophie Haug. His brother tiden i LSK.

Photo: Annika Byrde/NTB

guardian’s dilemma

Det er fortsatt stor usikkerhet rundt hvem som kommer til å være Norges førstekeeper under mesterskapet. Frafallet to Cecilie Fiskerstrand will skapt hodebry for landslagsledelsen.

Aurora Mikalsen, Guro Pettersen and Sunniva Skoglund er de keepne som er tatt ut. Totalt har de tre to landskamper å vise til.

Det er ingen hemmelighet at Cecile var vår nummer én. De tre som vi har her er gode alternar til å stå i et mesterskap.

– Alle de tre har hatt en god periode i klubb den siste tiden. Vi får se, men mest sannsynlig er det den som starter 25. juni, som starter kampen mot Nord-Irland, sa Sjögren om situasjönen.

  • EM-sluttspillet holdes in England from July 6 to 31. Norge er i gruppe med Østerrike, Nord-Irland og vertsnasjonen England.

Leave a Reply

Your email address will not be published.