Technology

Tilbakekall: må være svært lang

Written by admin

Antallet uttak øker år etter år. Bilprodusenter sier at dette skjer fordi de er bekymret for kundenes ve og vel og går tidlig ut for å rette opp feil for å unngå ulykker. Mange bileiere tror dette skyldes at utviklingstiden har krympet for mye, underleverandørprisene har steget for høyt, eller at bilene rett og slett ikke er helt ferdige når de forlater fabrikken. Sannheten er sannsynligvis begge deler.

Bare de siste to-tre månedene har vi hatt flere store uttak. For noen dager siden ble vi fortalt at Mercedes tilbakekalte 950 000 biler på grunn av rust på en bremseforsterker som kunne forårsake tap av bremser. En fabrikktalsmann rådet kundene til å ikke bruke bilen.

Her satte den norske importøren i gang en virvelvindoperasjon for å fikse problemet. Mekanikere henvendte seg blant annet til kunder hjemme hos dem.

kollisjonspute som dreper

I april ble det kjent at en mulig svikt i en radarsensor gjorde at det automatiske nødbremsesystemet i Toyota Yaris og CHR ikke fungerte. Mer enn 450 000 ble trukket tilbake.

I mars ble det kjent at et plastdeksel på motoren til 110.000 biler fra VW, Audi, Skoda og Seat. den kan løsne, falle på varme motordeler, smelte og forårsake brann.

De største og mest alvorlige tilbakekallingene i historien har vært for erstatningskollisjonsputer fra den japanske produsenten Takata. Det har pågått i ti år. Metallsplinter fra utløsermekanismen kan kastes mot passasjerene når kollisjonsputen utløses.

Så langt er det rapportert om 29 dødsfall og hundrevis av alvorlige skader som følge av dette. Mer enn 100 millioner biler har skiftet puter så langt. Nylig, i 2020, måtte 96 bilmodeller repareres for å erstatte denne kollisjonsputen.

må være gratis

Thomas Iversen er forbrukeradvokat i Forbrukerrådet. Han sa det det er klare regler for når produsenter skal tilbakekalle biler og du som bileier har klare rettigheter:

– Forhandlere som selger biler til norske forbrukere er pålagt å tilbakekalle biler med farlige feil og mangler. Bilprodusenter har rett og plikt til å reparere, så lenge de tilbyr reparasjonen innen rimelig tid. Reparasjoner skal være gratis for forbrukeren, sier Iversen.

Det står at denne plikten også gjelder dersom bilen er utenfor den femårige rapporteringsperioden. Selger må i tillegg til selve reparasjonen også betale frakt til butikk dersom bilen er ukjørbar.

Den må tåle en dag med verksted

FARLIG PUTE: Den mest omfattende tilbakekallingen i historien er å erstatte farlige kollisjonsputer fra den japanske produsenten Takata.  Så langt er over 100 millioner biler reparert.  Foto: Takata

FARLIG PUTE: Den mest omfattende tilbakekallingen i historien er å erstatte farlige kollisjonsputer fra den japanske produsenten Takata. Så langt er over 100 millioner biler reparert. Foto: Takata
se mer

– Det kan være kontrollert og upraktisk for folk å levere bilen til et verksted, men dessverre må denne typen normale ulemper aksepteres av forbrukerne. Som hovedregel tar det relativt kort tid å reparere bilen. Du får som hovedregel ikke kompensasjon for å ha bilen i butikken én dag.

– For biler som er innenfor fem års kravfrist har du i utgangspunktet rett på gratis lånebil dersom reparasjonen tar mer enn sju dager. Dette trenger ikke være en bil av nøyaktig samme merke og modell, men det skal være en bil som dekker de samme behovene, ifølge Iversen.

må repareres raskt

Han har forståelse for at mange bileiere er avhengige av bilen sin i en travel hverdag med jobb og familie, og derfor er det viktig at reparasjoner gjøres raskt.

– Når bilprodusenter tilbakekaller et stort antall biler, må de gjøre alt de kan for å møte forbrukernes behov og foreta reparasjoner raskt og effektivt. Mindre feil på bilutseende, lydanlegg eller lignende bør om mulig tas opp samtidig med vanlig service.

– Vi tar ansvar

Mercedes-Benz er et av bilmerkene som har hatt en stor tilbakekalling den siste tiden. Audun Hermansen, kommunikasjonsdirektør for Mercedes-importør Bertel O Steen, forklarte til Dinside i en tidligere sak at antallet kommentarer om bilene deres viser at de er sitt ansvar bevisst:

KAN BRENNE: Flere bilprodusenter har blitt tvunget til å tilbakekalle flere modeller på grunn av brannfare de siste to-tre årene.  Foto: Rune Korsvoll

KAN BRENNE: Flere bilprodusenter har blitt tvunget til å tilbakekalle flere modeller på grunn av brannfare de siste to-tre årene. Foto: Rune Korsvoll
se mer

– Som premiumprodusent har vi svært høye kvalitetskrav til våre modeller. Antallet uttak er isolert sett ikke optimalt. På den annen side viser det at vi er vårt ansvar bevisst og utfører reparasjonene uten kostnad og med minimale ulemper for kunden, sier Hermansen.

About the author

admin

Leave a Comment