Toppserien, Rosenborg | rosenborg vant and storkamp

ROSENBORG 2-0 VALERENGA:

Bare in knapp uke etter festkampen på Lerkendal og seieren over Brann, tok Rosenborg in ny stor skalp lørdag.

Den andre topprivalen Vålerenga ble nemlig slått 2-0. Skuddføttene til Rosenborgs midtbanespillere ordnet to flotte scorer for sidebyttet i topoppgjøret.

En fulltreffer i hvert hjørne av gjestenes mål var nok til å sikre tre fortjente poeng til trønderne i storkampen. Cesilie Andreassen og Selma Sól Magnúsdottir sto for målene.

Les også: Hadde hemmelig peptalk ute på banen mot mesterne: – Det holder vi for oss selv

NRK-ekspert Carl-Erik Torp much seg impose av spill vertene wears for den andre scoreen.

– Hun klemmer også til i motsatt hjørne denne gangen. In kjempescoring fra Rosenborg, selv om det er for enkelt. Vi må ta med det at de slipper igjennom Vålerenga for enkelt, bemerket Torp.

Skade, keeperbyte and utvisning

Mot slutten av kampen så Rosenborgs EM-uttatte keeper Lene Christensen ut til å ha skadet seg stygt i en luftduell inne i feltet. Dansken vred seg i smerte etter å ha fått VIF-spiller Dejana Stefanovic on beinet sitt da hun landet.

– Det er jo fryktelig, og det verste som kan skje en spill i den siste kampen før et mesterskap, bemerket Torp, som en stund fryktet et beinbrudd for målvakten.

Etter hvert viste det seg at Christensen klarte å stå på det skadde beinet sitt, selv om hun måtte byttes ut med noe som kan ha vært et kraftig overtråkk.

Rugile Rulyte erstattet dansken etter hendelsen, og fikk selv en liten skrekkopplevelse like for full tid. Ingibjörg Sigurdardottir suste inn i den unge RBK-reserven med knottene først, og ble belønnet med direkte rødt kort.

– Rett og slett hodemisting av Sigurdardóttir. Vi har vært innom det før. Hun har noen sånne i hver kamp hvor det koker over i topplokket. Hun har ikke voldsom kraft, da. Hadde hun hatt det, så ville karrieren til Rulyte vært over der og da, kommenterte Torp.

Heldigvis for RBK og Rulyte ble det ikke noen ny skade i den situasjonen.

Drømmestart

Bare ti minutter var spilled på en regnvåt Koteng Arena da Cesilie Andreassen hamret til fra rundt 25 meter etter en dårlig pasning fra VIF.

Skuddet suste inn i målet langs banedekket og inn i det lengste hjørnet, through stanga bak VIF-keeper Guro Pettersen.

– In strålende avslutning fra Andreassen. Den er jo plassert helt nede ved stolperota, roste NRK-kommentator Patrick Sten Rowlands.

Les også: Mener denne spill at fort kan forsvinne: – Garantert at han står på blokka til mange klubber

Den første omgangen fortsatte med Rosenborg som det førende laget, selv om bortelaget kom til noen farligheter etter dødballer.

2-0 suste inn i garnet med seks minutter igjen av førsteomgangen.

Vålerenga dresses seg fra en bedre side better pausen, da også været i Trondheim endret seg til noe betydelig bedre. Flere mål ble det likevel ikke.

Stabæk i topp fire

I en tidligere kamp i lørdagens flooderunde vant Stabæk den meget viktige duellen med LSK Kvinner på Nadderud stadion.

Fulltreffere fra Melissa Bjånesøy, Andrea Anderdal og Selma Pettersen sørget for å ta bærumslaget opp til den viktige fjerdeplassen. Den plasseringen gir sluttspill mot topplagene Brann, Vålerenga og Rosenborg etter 18 spilte runder.

Nettavisen erfarer: Nytt Series A-bud på Molde-profil

Et reduseringsmål fra Emma Stølen Godø med et kvarter igjen av kampen hjalp lite for LSK. From canarigule har nå fem poeng opp til Stabæk på tabellen.

Lyn spilte samtidig 1-1 hjemme mot Kolbotn og ble dermed passert av Stabæk. Oslolaget ligger ett poeng bak, men har en kamp til gode på bæringene.

Emilie Closs sent Lyn to speak better at half time, the men Sarah Dyrehauge used a minute to accompany Obos Arena Kringsjå.
Leave a Reply

Your email address will not be published.