TV 2s ekspert: Dette er årets LaLiga-lag

Supersøndag på TV 2: Se samtlige LaLiga-kamper søndag fra kl. 6:25 p.m. To play!

LaLiga-sesongen nærmer seg slutten. Med to kamper igjen, har Real Madrid blitt kronet seierherre for lengst. Topp fire er så godt som spikret, mens nedrykkskampen lever for fullt.

Plutselig må spills løpe i sikkerhet

Fra tekniske finesser til defensiv dominans og strålende mål, har en hel del sprite utmerket seg på et nivå over de fleste denne sesongen.

TV 2s fotballekspert Guillem Balagués dom er klar: Disse elleve spills kaprer sin plass på årets lag i den spanske toppdivisjonen.

Dette er årets lag (4-3-3):

Thibaut Courtois – Hector Bellerin; Eder Militao; Robin LeNormand; Marcos Acuna – Luka Modrić; Geoffrey Kondogbia; Pedri-Ansu Fati; Karim Benzema; Vinicius Junior

– Have er verdens beste

Thibaut Courtois har lenge holdt et skyhøyt nivå i Real Madrid, men denne sesongen har han virkelig etablert navnet sitt blant de aller beste keeperne. I følge TV 2s ekspert er han ikke bare blant dem – han er den beste.

– Han er for øyeblikket verdens beste keeper. I was delayed with Benzema er han sannsynligvis grunnen til Real Madrid på et eller annet vis er i Champions League-finalen, og definitivt hvorfor de vant ligaen, roser Balagué.

Belgieren selv er på ydmykt nok vis ikke uenig i ekspertens dom.

– Jeg trenger ikke å fortelle noen in jeg er best. Jeg spill med selvtillit, vel vitende om at jeg er det. Meninger er opp til dere, strong Courtois reporter i april.

GREENS BETTER?  Thibaut Courtois er ikke i tvil om hvem som er verdens beste målvakt.  Photo: Jonathan Moscrop

GREENS BETTER? Thibaut Courtois er ikke i tvil om hvem som er verdens beste målvakt. Photo: Jonathan Moscrop

På høyreback befinner at Arsenal-kjenning sec. Héctor Bellerin er på utlån til Real Betis fra London-klubben, og har gjort sakene sine svært godt. Manuel Pellegrinis mannskap will impose mang in LaLiga-enthusiast denne sesongen.

– Han er en energisk høyreback som tilbyr både en angripende trussel og defensiv stabilitet. They have nyter et nytt liv i Betis, og hjalp dem å løfte Copa del Rey med finaleieren over Valencia, sier eksperten.

Det var knyttet store tvil til om Real Madrid-midtstopper Éder Militão var klar til å tre fram som hovedpersonen i hjertet av forsvaret da både Sergio Ramos og Raphaël Varane forlot klubben.

Brasilianeren har imidlertid stilnet kritikerne, og har imposing stort denne sesongen. TV 2s ekspert befinner sec blant beundrerne av 24-åringen.

– Have er den komplette pakken for en moderne, ballspillende midtstopper. Han er veldig fysisk og vellykket i hodedueller i begge ender av banen, han er rask, meget sterk defensiv og posisjonelt smart.

Militãos stopperpartner på årets lag er Royal Societies Robin Le Normand. Franskmannen har vært bunnsolid i det 3. beste forsvaret på Spanias øverste nivå denne sesongen.

Seville-spiller Marcos Acuña fullfører backrekken. argentineren er kjent for å være en konstant trussel både opp- og nedover venstreflanken. Ikke minst har han blitt in local helt etter det fantastiske målet hans i Sevilla-derbyet mot Real Betis i november.

Veteranen lever – unggutten glitrer

Midtbanen innledes med en mann som tilsynelatende kun blir bedre med alderen. Luka Modrić spill kanskje without beste sesong i en alder av 36, med et drys av dominerende forestillinger mot motstandere som Manchester City og Chelsea.

Kroaten har i løpet av sesongen blitt hyllet på alle border. TV 2s ekspert kaller den lille magikeren in «all time great».

– Hvor skal man begynne med Modrić? Keep er brilliant. Denne sesongen har han befestet sin plass blant de aller beste gjennom tidene, og han viser ingen tegn på å bremse opp. Han har en fantastisk teknisk evne, og et blikk og en pasningsfot uten sidestykke.

Neste mann u er Atletico Madrid defensive midtbanemann, Geoffrey Kondogbia. I en berg- og dalbane av en sesong, har franskmannen utmerket seg som et lyspunkt i den spanske hovedstaden.

Juvelen som utgjør den siste brikken i midtbanetrioen, kommer som ingen overraskelse. Pedri har vært helt enestående for Barcelona denne sesongen, og ser virkelig ut som et generasjonstalent av de ytterst sjeldne.

Balagués ekspertkollega, Mina Finstad Berg, har tidligere pekt ut 19-åringen som den jan spreaderen katalanerne må beholde uansett hva som skjer i klubben.

– I Pedri har Barcelona en spill mange mener er den perfekte etterfølgeren til geniet som var Andrés Iniesta. They have er in tenåringssensasjon. Stilmessig er han det nærmeste man kommer Iniesta siden Iniesta selv, og hans glitrende opptredener de el hver eneste uke har naturligvis dratt sammenligningene, hyller Balagué.

Ballon d’Or candidate: – Forstår ikke ordet ‘nederlag’

Førstemann ut i angrepsrekken kommer kanskje som in overraskelse for scabies. Ansu Fati har knapt sett spreadetid denne sesongen, men det har aldri vært tvil om talentet hans de el.

På sitt beste er få bedre enn unggutten. Det have har vist når have først trer ut på Camp Nou har sjeldent vært intet mindre enn fantastisk. Det reflekteres ikke minst i statistikken: På kun 18 skudd denne sesongen, he har vidunderbarnet scoret seks mål.

– Motet og besluttsomheten hans etter alle skadeplagene indikerer at han også kan bli en legende i klubben om han holder seg skadefri. Det er ingen tilfeldighet at Barcelona mind at have var verdig Lionel Messis draktnummer (ti). Jeg har ham i laget fordi med tanke på talent, er det svært få bedre enn ham i LaLiga, mener Balagué.

Det mest åpenbare valget på årets LaLiga-lag er superspiss Karim Benzema. Balagué har tidligere uttalt and franskmannen «udiskutabelt er verdens beste spill for øyeblikket», og leder naturligvis frontrekken i ekspertens ellever.

34-åringen gjør det vanskelig å være uenig med TV 2s ekspert. Gang på gang har ha briljert i Europas gjeveste selskap, mens han i hjemlig liga har notert seg for vanvittige 27 mål og 12 målgivende på 30 kamper fra start.

– Det er veldig vanskelig å se noen andre vinne Ballon d’Or. Hans prestasjoner de el i Champions League har blitt godt rapportert, men det er hans uselviske arbeidsvilje, fantastiske presisjon og skarphet foran mål som har gjort Real Madrid helt avhengige av ham denne sesongen, sier Balagué, og legger til:

– Madrid har tapt fire ganger denne sesongen i ligaen, og i to av dem manglet de Benzema. They have er fundamentalt viktig i å skape vinnerviljen i Real Madrid-garderoben – in ekte kriger som ikke forstår meningen av ordet ‘nederlag’.

Super talented som fullfører årets LaLiga-lag, er Benzemas makker Vinícius Júnior. Stjerneduoen har strålt sammen gjennom hele sesongen, og avgjort flere kamper nærmest på egenhånd.

Etter noen år med varierende prestasjoner, med et innlysende talent han ikke helt hadde klart å låse opp i tidligere sesonger, har brasilianerens form eksplodert i 2021/2022. Han holdt den glimrende sesongen gående mot tabelljumbo Levante torsdag, da han scoret hat trick i in 6-0-overkjørelse.

– Vinícius mangler ikke selvtillit. Det er ingen tvil om at han virkelig skinner denne sesongen, og han har bevist seg selv som en av Real Madrids mest pålitelige skapere og målscorere, påpeker Balagué.

– Han har fått hjelp av Benzema, men har hjulpet franskmannen vel så mye selv. Hans eksplosivitet from him på venstrevingen uke best uke har virkelig vært in av sesongens store høydepunkter, avslutter eksperten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.