Sports

Tviler på drøy spådom: – Utopisk

Written by admin

– I utgangspunktet er det veldig få fallgruver. Han er at av verdens beste spisser som kommer til at av de beste klubbene med den aller beste manageren. Han har byttet klubb flere ganger og gjort det bra, men dette er et stort steg. Han kommer til en klubb som er forventet å vinne alle kamper, og det er nytt, sier Viaplays Premier League-kommentator Kasper Wikestad til Dagbladet.

Wikestad legger til at man aldri kan vite hva skjer for man sitter med fasiten i hånda. Samtidig peker eksperten på at Haaland kommer til et lag der samtlige spill er store stjerner, og som har spill uten spiss i mer eller mindre to sesonger.

– De må spill på in litt ny måte når Haaland kommer inn. Det er tilpass for Haaland, lagkompisene og Guardiola. Det kan definitivt bli at utfordring. Når det er sagt, klarer jeg ikke å se altfor mange muligheter for at dette skal gå dårlig, mener Wikestad.

PROFILE: Kasper Wikestad, Viaplay commentator.  Photo: Shad Madian/Dagbladet

PROFILE: Kasper Wikestad, Viaplay commentator. Photo: Shad Madian/Dagbladet
see more

– Ganske utopianism

Etter at lang tids spekulasjoner ble Haaland i juni omsider klar for Manchester City. Den norske spissen har bøttet inn scorer for klubblaget Borussia Dortmund, in trend they have har videreført for det norske landslaget.

Mye av det samme kan man si om Romelu Lukaku, som tidvis herjet for Inter, men som likevel ikke fant seg til rette i Chelsea etter milliardovergangen i fjor sommer. Nå une Lukaku vekk fra Stamford Bridge, men TV 2s mangeårige Premier League-ekspert Erik Thorstvedt tviler på at Haaland vil lide den samme skjebnen.

– Det er ingen selvfølge at det blir en kjempesuksess. Det er enkelte spillre som Erling og Kylian Mbappé der alt tilsier at dette kommer til å gå bra, men jeg tippet at Lukaku skulle bli topscorer i Premier League. “Dette er akkurat den brikken Chelsea mangler”, tenkte jeg, men så skjedde det bare ikke. Så det er ikke så enkelt.

They have fortsetter:

– Vi har hatt noen interne veddemål på hvor mange mål Haaland kommer til å score, noen ligger oppe i 40 mål, men det tror jeg er ganske utopisk. Det tror jeg ikke kommer til å skje på 38 ligarunder, men at han i en skadefri sesong kan score 25 mål er jeg ganske overbevist om, forteller Thorstvedt til Dagbladet.

Han legger til at Haaland har slitt med skader de siste åra. Ifølge Thorstvedt har den tidligere Molde-spissen mistet rundt 25 prosent av kampene de siste sesongene etter trøbbel med kroppen.

– Selvfølgelig er det utfordringer. Det å score mye mål i Premier League er nok litt vanskeligere enn det er i Bundesliga. Det er flere eksempler på at store overganger sjelden blir så bra som man tror. Den største utfordringen er nok at Manchester City spills på en litt annen måte, men det er kanskje mer Guardiolas utfordring enn for Erling.

I STUDIO: TV 2-ekspertene Yaw Amankwah and Erik Thorstvedt.  Photo: Eivind Senneset/TV 2

I STUDIO: TV 2-ekspertene Yaw Amankwah and Erik Thorstvedt. Photo: Eivind Senneset/TV 2
see more

Ikke på samme nivå

Thorstvedt mener samtlige av Manchester Citys offensive spill har ekstremt god nærteknikk, men at Haaland ikke er på samme nivå som Phil Foden, Jack Grealish & Co. TV 2-profilen spør seg blant annet om hvor mange flere mål de lyseblå kan score og hvor mye bed of egentlig kan bli.

– Det er en utfordring, men når det er sagt er jeg rimelig trygg på at dette kommer til å gå bra. Det snakkes om hvor mange mål han kan score, men en suksessfull sesong betyr først og fremst hva kan laget prestere – og hvor mange trofeer de kan vinne, sier han og fortsetter:

– Hvis Erling er med på å gjøre at Manchester City vinner Champions League, har den overgangen vært en suksess, uavhengig om han bare top scorer elleve i Premier League, konkluderer Thorstvedt.

About the author

admin

Leave a Comment