Technology

Tyskerne skruer opp elbiltilskuddet – Tu.no

Written by admin

Sommeren 2020 introduserte de tyske føderale myndighetene en generøs støtteplan for ladbare biler. Ved kjøp av elbil forbrukere kunne få totalt 9000 euro i støttehvor bilprodusenten bidrar med 3000 euro og myndighetene med 6000 euro.

Det er nå bestemt at støtteordningen skal strammes inn og avvikles. Fra nyttår reduseres støtten fra myndighetene fra 6.000 euro til 4.500 euro for biler priset opp til 40.000 euro, 3.000 euro for biler priset over. På toppen når den opp til 2000 euro til støtte for bilprodusenten. Dersom bilen koster mer enn 65.000 euro, betales ikke vedlikehold.

I dag er det netto listepris på biler som avgjør støttenivået, men fra nyttår legges selve kjøpesummen til grunn. Dessuten vil kjøpere først kunne søke om støtte etter at bilen er registrert. I dag kan støtte bes om så snart du har signert en kjøpskontrakt.

Samtidig fjernes all støtte for plug-in hybrider fra nyttår. Disse får i dag inntil 4500 euro i støtte fra myndighetene. Dermed vil tyske myndigheter kun støtte kjøp av helelektriske biler og biler med hydrogen brenselceller.


En annen viktig endring er at støtte kun utbetales til enkeltpersoner. Dermed kan ikke bedrifter lenger motta støtte til kjøp av elbil.

3,4 milliarder euro igjen

Det er ikke satt noen dato for avvikling av støtteordningen. Det vil fortsette til jackpotten på 2,5 milliarder euro er tom. I tillegg kommer den gjenværende jackpotten på 900 millioner euro.

Derfor settes det av 3,4 milliarder euro til støtte til elbilen. Basert på neste maksimale støtte betyr dette minst 755.000 biler. I 2021 ble det solgt 356 000 elbiler i Tyskland.

Frem til juni i år, iht EU-EVs.com solgt mer enn 167.000 elbiler i landet. De fem bestselgende modellene er Fiat 500e (11.278), Tesla Model 3 (10.801), Hyundai Kona (7.587), Tesla Model Y (7.458) og Opel Corsa-e (6.531).

Kan bremse salget av elbiler


Lærer.  Dr. Ferdinand Dudenhöffer, leder av CAR.
Lærer. Dr. Ferdinand Dudenhöffer, leder av CAR. Foto: Automotive Research Center

Den tyske økonomen Ferdinand Dudenhöffer, som leder CAR-Center Automotive Research Duisburg, sier til avisen. Wirtschaftswoche at regjeringen med dette «kobler fra elektrisk mobilitet».

Han viser til lange ventetider for elbiler og ladbare hybrider, og at endringen skaper usikkerhet for de som bestiller bil. Dette legger en stor demper på salget av plug-in hybrider, men vil også bremse salget av elbiler, da kjøpere ikke kan være sikre på at det er penger igjen i potten når de registrerer bilen sin.

Dudenhöffer tror dette vil få mange til å revurdere planene om å kjøpe elbil. Dette kan igjen føre til at utviklingen av ladeinfrastruktur i Tyskland går langsommere. Hvis ikke lasteoperatørene kan være sikre på at markedet vil vokse, vil det ikke ekspandere i samme takt som i dag, mener økonomen.

Han tror også at stigende råvarepriser sannsynligvis vil føre til at elbilprisene stiger i nær fremtid. Med biler med forbrenningsmotor vil det motsatte skje. Etter hvert som utfordringene med delemangel i bilindustrien avtar, vil bensin- og dieselbiler bli billigere. Dudenhöffer sier til avisen at det eneste som kan garantere at elbilsalget holder seg høyt, er å videreføre eksisterende støtteordning eller innføre høyere avgifter og tariffer for biler med forbrenningsmotor.

Han mener overskudd i milliardklassen viser støtte er unødvendig

Det sier direktøren for den tyske bilbransjeforeningen VDA, Hildegard Müller Edison at endringene vil dempe salget av elbiler, og kaller tilskuddskuttet uforståelig.

Den tyske elbilforeningen Bundesverband eMobilität (BEM) bemerker at tyske myndigheter kuttet drivstoffavgiftene 1. juni for å bidra til å dempe effekten av stigende priser som følge av krigen i Ukraina.

Reduksjonen vil vare i tre måneder og vil redusere drivstoffprisen med rundt 0,3 euro per liter. Ifølge BEM vil dette tiltaket koste rundt 9 milliarder euro. De setter beløpet mot båten på 3.400 millioner euro som skal brukes til å bidra til overgangen til elbiler.

Finansminister Christian Lindner sa onsdag at bilprodusentenes milliardoverskudd viser at subsidier ikke lenger er nødvendig, og at han tror markedskonkurranse vil gjøre elbiler billigere.


About the author

admin

Leave a Comment