Sports

– Utfordrende

Written by admin

ULLEVAAL (Dagbladet): – Medalje er den store drømmen, men det blir selvfølgelig utfordrende. Nå må vi fokusere på gruppespillet og hvis vi går videre kan alt skje, forteller Ingrid Syrstad Engen til Dagbladet.

Syrstad Engen og resten av det norske landslaget møtte pressen på EM-oppkjøringens første dag.

– Jeg gleder meg veldig mye till EM. Det er den første dagen på samling og alle holder på å komme i gang. Det er veldig godt å se alle igjen og jeg merker at det er en spisiell stemning, sier 24-åringen videre.

Superstjernene Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen er også godt i gang med EM-forberedelsene.

– Det er en veldig god følelse å være tilbake her med gjengen igjen. Vi skal bruke dagene fram til EM godt og sørge for at vi er veldig «sharp» når vi kommer til England, forteller Hegerberg til pressen.

– Kan skape kaos

SMIL: Ada Hegerberg, Guro Bergsvand, and Caroline Graham Hansen.  Photo: Heiko Junge/NTB

SMIL: Ada Hegerberg, Guro Bergsvand, and Caroline Graham Hansen. Photo: Heiko Junge/NTB
see more

Før mesterskapet er det knyttet store forventninger til den norske angrepsduoen.

– Vi har hatt en bra tone på og utenfor banen, og jeg tror det vil bli veldig lett å gjenoppta det. Det gikk bra på samlingen i april, og da hadde vi ikke spill med hverandre på fem år. Para det hadde vi spill med hverandre gjennom hele karrieren, og det vil være utrolig kult om vi får det til i mesterskap også, sier Graham Hansen.

– Vi kjenner hverandres kvaliteter og vet at vi kan skape kaos på topp, forteller Hegerberg.

Hegerberg forteller videre at hun vil gi jernet og være seg selv på landslagssamlingen.

– Da jeg var yngre, satte jeg ekstremt pris på å se profesjonaliteten til de eldre, de som hadde vunnet noe. Dette er en veldig fin gruppe, en positiv gjeng, og jeg vil bidra så mye jeg kan.

– Kort vei mellom suksess og fiasko

EM-KLAR: Ada Hegerberg.  Photo: Håkon Mosvold Larsen/NTB

EM-KLAR: Ada Hegerberg. Photo: Håkon Mosvold Larsen/NTB
see more

EM i England blir Hegerbergs første mesterskap siden 2017. Hun forteller hvordan erfaringen kan hjelpe de andre på laget.

– Vi har mye mer erfaring enn vi hadde para fem år siden. Vi har spilled lenge ute i Europa, opplevd nivået og vunnet ting hver for oss. Det er viktig å ta med inn i denne gjengen. I saw også Maren (Mjelde) og Guro (Reiten) and Chelsea som har opplevd mye og vunnet mye. Det er viktig å dra med slike erfaringer inn og legge list.

Hun Fortsetter:

– EM er et tricky mesterskap, det så vi sist. Vi var i finale i 2013, så tok vi ikke et poeng i 2017. Vi vet at vi har kvaliteter, men samtidig vet vi at det er en utrolig utfordring. Vi skal være ambisiøse, men ikke lure oss selv. I saw må jobbe hardt hver dag.

Graham Hansen innrømmer at laget har lært mye av mesterskapet i 2017.

– Vi er veldig klar over at det er kort vei mellom suksess og fiasko. Jeg håper at ting går vår vei denne gangen og at vi kan være med på å prege mesterskapet, forteller hun.

– Trodde den var brukket

Graham Hansen har ikke fått den mest optime oppladningen til mesterskapet. I Champions League-finalen mot Lyon fikk hun nemlig en skade.

– Jeg fikk en stempling, og så tror jeg at jeg hadde maks uflaks ved at jeg ikke fikk hull i skoen, men et kutt i huden. Jeg fikk et kutt som var ganske dypt. Da ble det noen sting, men holdigvis er jeg fin nå, sier hun.

SMELL: Graham Hansen la ut dette bilde på Instagram.  Photo: Instagram/Graham95

SMELL: Graham Hansen la ut dette bilde på Instagram. Photo: Instagram/Graham95
see more

Finalen endte med nederlag mot Ada Hegerbergs Lyon. Graham Hansen forteller and hendelsen preget hennes prestasjon de ella i finalen.

– Det skjedde jo i førsteomgang, og det var jo vondt. Jeg trodde jeg hadde brukket tåa. Man blir jo preget av det. Men det er sånne ting som skjer, og man må bare leve med det under kamp. Med eller uten det kuttet var det uansett ikke vår finale, forteller hun videre.

Til tross finaletap i Champions League kan Graham Hansen tilbake på en ellevill sesong i Barcelona. De spanske mesterne vant samtlige kamper i ligaen og kunne til slutt vise til 159-11 i målforskjell.

About the author

admin

Leave a Comment