Technology

Vær forsiktig med dette hvis du skal ha en billig Outlander

Written by admin

Hva får du egentlig av en bruktbil fra 25 000 til 100 000 kroner? Vi i Broom ser nærmere på dette. Vi har samlet en haug med typiske billige biler og gir deg våre beste råd: hva du trenger å vite om dem, hva fordeler og ulemper er, og sist men ikke minst: hva du bør passe på.

Denne gangen er bilen andre generasjon Mitsubishi Outlander, den gang storselger i Norge:

Hva bør du vite om Outlander?

De fleste av oss forbinder nå nok Mitsubishi Outlander med en plug-in hybrid. Men før denne versjonen kom, hadde Mitsubishi også suksess med forgjengeren i Norge, nærmere bestemt med det som var andre generasjon Outlander.

Den ble utgitt i 2007 og solgte veldig bra i flere år. Oppskriften passet perfekt for norske kunder på den tiden: En relativt stor og romslig SUV med mulighet for syv seter, nøysom dieselmotor og god pris.

Nå har dette blitt en glemt bil, samtidig som alderen gjør at de første eksemplene har begynt å forsvinne.

Den vanligste motoren er 2-liters dieselen som Mitsubishi kjøpte fra Volkswagen. De 140 hestekreftene er litt støyende, men den passer bilen godt. Denne Outlanderen har også et relativt avansert firehjulsdriftssystem. Du kan velge mellom forhjulsdrift eller 4×4 automatisk styring. Du kan også låse 50/50 kraftfordeling foran og bak. Dette er bedre enn det de fleste konkurrentene var utstyrt med.

Med alle de syv setene i bruk er bagasjeplassen svært begrenset. De to baksetene kan legges ned til bakken. Som fem seter er det plass til mye bagasje.

På veien merkes det at det ikke er en veldig dyr bil. Håndteringsegenskapene er midt på treet og lite inspirerende. Interiøret er også preget av rimelige, men samtidig funksjonelle løsninger.

En enda eldre Outlander? Les mer om det her:

Insider-sladder sier at dette ikke var en spesielt luksuriøs bil.  Men den er relativt funksjonell.

Insider-sladder sier at dette ikke var en spesielt luksuriøs bil. Men den er relativt funksjonell.

Hva må du betale?

Vi snakker om en bil som kan bli opptil 15 år gammel. Det betyr at vi starter med et forlisdepot her. For rundt 10.000 kroner kan du få en bil som beskrives som en «reparasjonsartikkel». Enten følger det med en rikholdig liste over nylige EU-inspeksjoner, eller så er det umiddelbar tid for en EU-inspeksjon som den nåværende eieren neppe forventer. Hvis du kjøper en slik bil, er det virkelig viktig å kunne score en god del selv.

For opptil 50 000 kroner kan du finne relativt velstelte eksemplarer som ikke har vært stygge, noen mellom 150 000 og 200 000 kilometer.

Går du opp i 100 000 kroner er det mye å velge mellom og da er det absolutt mulig å finne eksemplarer som ikke burde by på for mange negative overraskelser de første årene.

Servicehistorikk er grunnleggende viktig her. Kilometerstanden er selvfølgelig også viktig. Men med mindre det er astronomisk, er det viktigere at bilen har blitt godt fulgt på veien.

Honda CR-V var en tøff konkurrent på den tiden.

Baklysdesignet hadde tatt Mitsubishi fra Lexus, de ganske boksede linjene ga rikelig med innvendig plass.

Baklysdesignet hadde tatt Mitsubishi fra Lexus, de ganske boksede linjene ga rikelig med innvendig plass.

Hvem kjøpte den som ny?

Outlander har alltid vært et klart fornuftig kjøp. Naboen var nok ikke sjalu eller veldig imponert da du kom over et nytt eksemplar av denne modellen. Muligheten for syv plasser var gull for mange barnefamilier. Enten du hadde tre eller fire barn eller ville ha sjansen til å ta med halve fotballaget på trening eller kamp.

I tillegg til

Praktisk og fleksibel syvseter: Mange av konkurrentene har kun fem seter.

Mindre

Mye billig plast inni, bråkete og lite behagelig.

Her er hva Broom-Benny sier om denne Outlander-generasjonen

Prisene starter nå ved restene.  For rundt 100.000 kroner er det nok av aktuelle biler å velge mellom.

Prisene starter nå ved restene. For rundt 100.000 kroner er det nok av aktuelle biler å velge mellom.

Hvor ille kan det bli?

Kjøper du nederst på prisskalaen her, kan i teorien det meste gå galt. Her bør du nok ikke ha et lengre tidsperspektiv på eierforholdet enn ved neste EU-sjekk og ta alt annet som en ren bonus.

Fra 50.000 kroner blir den en mye mer vanlig bil. Sjekk serviceboken og om slitedelene er skiftet ut. En ny EU-kontroll er også et stort pluss. Så billig Outlander kan være et ganske trygt kjøp. Byggekvaliteten er generelt god og bilen er ganske enkel og ukomplisert også, det er ikke mye som kan gå galt her.

Her ble denne fremmede takket i Norge

Hva bør du ta hensyn til? Se mer i følgende video:

About the author

admin

Leave a Comment