Valerenga, Football | Kanskje Vålerenga er problemet, og ikke trenerne

comment gir uttrykk for skribentens meninger.

RONNY DEILA HAR vunnet seriemesterskap og titler alle steder bortsett fra i Vålerenga. Etter at han overtok Strømsgodset fra Dag-Eilev Fagermo i 2008 har ha vunnet seriemesterskapet i tre forskjellige land.

First and Strømsgodset og Drammen, from the ganger med Celtic i Skottland, from December 2021 to New York City FC to the klubbens første MLS-trofé i USA.

Det er bare tida i Vålerenga som ødelegger en stadig bedre CV.

Les også: Fagermo har fått svingdøra fra Deila-tida midt i trynet

Å VINNE MED Celtic er ikke den største prestasjonen. Det var spill mot ett mål. I årene protestantene i Rangers hadde andre ting å tenke på kom egentlig trofeet med jobben.

Seriemesterskapet med Strømsgodset hører derimot hjemme helt der oppe, gitt forutsetningene i forhold til klubbens størrelse og økonomi.

MLS-triumfen med New York City – best in vanskelig sesong der alt til slutt handlet om å slå antatt bedre motstandere gjennom et utfordrende playoff – rager også veldig høyt.

Click on it to open it before the discussion in Norsk

RONNY DEILA KOM med store forventninger til Vålerenga sommeren 2016, som alle trenere som kommer til klubben. Kjetil Rekdal var på tannkjøttet og skulle egentlig virke sesongen ut. Da bunnen var i ferd med å ramle ut måtte Deila steppe inn og balansere skuta.

Det holdt til fornyet kontrakt og sedvanlig optimisme inn mot den neste sesongen.

Da det var Ronny Deilas tur til å levere og svare opp forventningene, så han mest ut som alle andre.

Les også: Alle Vålerenga-trenere blir pissa på

RONNY DEILA FIKK mye kritikk for jobben i Vålerenga. Da han ble hentet hasta New York City FC i romjula 2019 var det mange som trakk et lettelsens sukk. Plasseringene i Eliteserien – 8, 6, 10 – var skuffende.

Selv om Vålerengas plass de fleste sesonger er midt i haugen, var det ikke godt nok.

Også Ronny Deila ble vanlig på Valley.

MortenP

Morten Pedersen er fra Vålerenga, Oslo øst. He jobbet freelance i Arbeiderbladet i skoletida. He until Dagbladet i 1986. A journalist som correspondent for Dagbladet i London. Nettavisen fra 2021. Redaktør og utgiver av fotballmagasinet – 4-4-3 Gatelagmagasinet.

2019 VARÅRET han kunne snudd klubben rundt og tatt steget alle forventet. Etter halvspilt serie var Vålerenga på fjerdeplass med gode muligheter for topp tre – sju poeng bak ledende Bodø/Glimt. Så ble Chidera Ejuke solgt til nederlandske Heerenveen, og vips så ramlet to bein av hurt.

Uten den kreative kantspilleren forsvant lagets offensive dimensjon og uforutsigbarhet.

Det neste som skjedde var at klubbens talentspeiding og manglende spreaderlogistikk ble avslørt.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

VÅLERENGA KJØPTEÉN og leide to splash den sommeren. Alle var in catastrophe. Da siste serierunde var spill var avstanden til tabelltoppen økt til 34 poeng.

På de 15 siste kampene tapte Vålerenga 27 poeng til teten.

Det som skulle bli medalje i juli endte nær nedrykk-streken i desember.

DAG-EILEV FAGERMO lever bronse og in god første sesong i Vålerenga. Siden har det gått nedover. Nå er det han som bærer ansvaret para gud veit hvilken krise.

Det hører med til jobben, stop at the av det å være trener.

Samtidig kan det være en unnskyldende sovepute for de som driver klubben fra toppen.

Les også: På sutre-tabellen ligger Vålerenga øverst

NÅR VÅLERENGA HAR sjansen til å gjøre noe riktig blir det veldig ofte feil. Det satses stort og høstes lite. Stop er alltid noe som mangler. Da muligheten var der i 2019 var det elendig scouting og manglende oversikt i floodermarkedet som tok dem.

Fram til Joacim Jonsson ble ansatt rett for seriesstart har talentspeiding vært en akilleshæl i Vålerenga.

Selv om han hopper etter ingen, må bakkens kritiske punkt passeres om denne sesongen skal reddes gjennom sommeren.

Les mer fra Norsk debate

RONNY DEILA VAR god da han kom to Vålerenga. Han ble sliten da han var der, og god igjen da han dro. Det er som om klubben spiser trenere innenfra.

Det er noe med forventningene, det er noe med kravene, og jeg kan ikke skjønne annet enn at det er noe med klubben også.

Ronny Deila er ikke fasiten, men i hvert fall en stein verd å snu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.