Sports

Vålerenga tok sin fjerde strake seier: – Deilig å være ute av den j*vla sumpa

Written by admin

Jerv – Valerenga 2-5 (1-3)

Det var et bortelag i kjempform som dro til Grimstad for å møte Jerv. Vålerenga var stinne av selvtillit før møtet med 15. plassen i Eliteserien med tre av tre seire så langt i juli.

eliteserien

Hyller VIF-fansens påfunn: – Det er så bra humor

12 TIMER SIDE

Tre på rad skulle bli til fire lørdag kveld. Jonatan Tollås Nation, Amor Layouni, Henrik Bjørdal and Jacob Dicko Eng tegnet seg alle på scoreslisten. De fikk også en hjelpende hand av kaptein Mathias Wichmann, som satte ballen i eget nett. Dermed var verken 1-1-utligningen eller Aral Simsirs frisparkperle 2-4-redusering nok til å redde poeng.

Det endte til slutt med en solid 5-2-seier til formlaget fra Oslo.

Hovedstadsklubben hadde ikke klart å vinne fire på rad siden 2016. Det var under nåværende RBK-trener Kjetil Rekdal, som snekret sammen en rekke på fire strake seier og ni kamper uten tap. Det var med spillre som Sander Berge, Mohammed Abdellaoue og Ghayas Zahid i troppen.

– De ser ut som et lag som kan ta mye poeng utover høsten, og det kan bli morsomt å følge Vålerenga i andre halvdel av sesongen, sa Discoverys kommentator Asbjørn Myhre like for slutt.

12 poeng av 12 mulige på de siste fire, har sørget for at Vålerenga har tatt et stort steg vekk fra nedrykkssumpen. Nå er de kongeblå oppe på en 6. plass med 23 poeng på 16 kamper.

Fornoyd Fagermo

– Det er deilig at vi er ute av den jævla sumpa vi havnet i, smalt det fra Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo etter kamp.

VIF-treneren har tidligere vært en hardt presset mann, men har svart på tiltale med en god resultant trekke. Prestasjonen mot Jerv var en ny fjær i hatten.

– Det er ikke sånn at kampen er ikke kampen perfekt, men offensivt har vi mye å by på. Ikke minst at vi stresser de såpass mye at vi får gode situasjoner og blir farlige, fortsatte Fagermo.

Vålerenga har som nevnt klatret opp til en 6. plass, men enn så lenge har ikke hovetreneren satt seg et klart mål for sitt VIF-lag for sesongen videre.

– Av naturlige årsaker har jeg ikke sett på tabellen stort sett hele sesongen. Kanskje jeg kan begynne å se på den nå, men jeg skjønner at det er noen poeng å ta igjen.

Hør hva Tollås Nation sa tter kampen:

Hyller VIF-fansens påfunn: – Det er så bra humor

bake alone

Vålerenga stormet ut fra startblokkene. De første minuttene var det kun ett lag på banen. Gjestene i kongeblått kjørte over Jerv og skapte flust av sjanser. Etter å ha vært farlig frempå ved flere anledninger, skulle kaptein Jonatan Tollås Nation sørge for jubel hos de tilreisende supporterne etter seks minutter.

VIF-veteranen dukket opp på bakre stolpe better and hjørnespark og fikk en enkel oppgave med å sette inn kampens første score.

Men improve the score of Vålerengas, skulle Jerv komme gradvis mer med i kampen. Det skulle heller ikke ta lang tid før utligningen satt.

Ti minutter etter at Vålerenga hadde tatt ledelsen, fikk Grimstad-laget nettkjenning, men målet ble annullert for en hands på Tobias Sandberg.

Situasjonen ga uansett hjemmelaget blod på tann. Midtveis i den første omgangen vartet Jerv opp med vakkert angrepsspill. Først reddet Magnus Sjøeng avslutningen fra Leandro Fernandes, men returen havnet på bakre stolpe. Der ofret Mikael Ugland alt han hadde, og stanget inn 1-1-scoringen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Näsberg ikke med i «avskjedskampen» mot Jerv: – Må spill med de som vil være ella

for jappe straffer

Glen ble dog kortvarig for Ugland og Jerv. More than 32 minutes until Henrik Bjørdal felt in Fernandes within 16 meters. Dommer Mohammad Usman Aslam pekte på straffemerket. Der ble det en diskusjon om hvem som skulle få ta den. Forrige Vålerenga-kamp var det Bjørdal som tok straffesparket, men denne gang var det Formspiller Amor Layouni som fikk muligheten.

Svensk-tuniseren trillet ballen i motsatt hjørne av det Øystein Øvretveit gikk for.

Fire minutter senere pekte dommeren på straffesparket på ny. Petter Strand testet skuddfoten, og ballen ble stoppet av John Olav Norheims hand.

Da var det Bjørdal sin tur til å få muligheten fra elleve meter. Han gjorde som Layouni – vendte ut Øvretveit og sentte ballen i motsatt hjørne.

Vålerenga gikk til pause med in 3-1-ledelse.

Jerv kunne kanskje ikke gå til pause med en ledelse, men de kunne likevel juble for en ny signering:

Dette er Jervs nye effusion: – Jeg er klar for å effusion 90 med en gang

Frisparkperle til ingen nytte

Det var gjestene som fortsatte å trykke på etter hvilen, og 13 minutter ut i omgangen lå ballen bak Øvretveit på ny. Nok en gang skulle Vålerenga vise styrke på dødball, men det var ingen VIF-spiller som var sist på ballen. Hjørnesparket ble stusset i mål av Mathias Wichmann, som med det scoret sitt første nettkjenning i Eliteserien. Dessverre for Jerv-spilleren var det i feil mål.

Les også: Forklarer årsaken bak snuoperasjonen: – Noe av det viktigste i fotball

Jerv klarte aldri å komme inn igjen i kampen, men de skulle likevel få en redusering av det vakre slaget. Aral Simsir satte inn Jervs siste punctuation med et praktfull frispark 20 minutter for slutt.

På overtid skulle superinnbytter Jacob Dicko Eng fastsette resultant da han avsluttet et vakkert Vålerenga-angrep.

Sett denne?

Vrakingen sendte kapteinen i tenkeboksen: – Fikk meg til å reflektere

eliteserien

Avbryter intervjuet para å delta i feiringen: – Jeg må være med på dette!

14 TIMER SIDE

eliteserien

Tok without første seier for sesongen – only «uavgjortsspiesialisten» HamKam

14 TIMER SIDE

About the author

admin

Leave a Comment