“VEGG VEGG VEGG” with Karpe

Onsdag er det festpremiere på filmen «VEGG VEGG VEGG» som gir et unikt innblikk i Norges største band, Karpe. Filmen følger duoen Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel i en periode på over to år.

Ut ifra opplysninger som kommer frem i traileren vises også en mindre idyllisk, og mer konfliktfylt side av duoen.

INNBLIKK: I film «VEGG VEGG VEGG» som kommer på kino denne uken får seerne et innblikk i hvordan det store prosjektet til Karpe, satte vennskapet mellom Magdi og Chirag på prøve.  Photo: Oslo Pictures / OnzOnz / Euphoria

INNBLIKK: I film «VEGG VEGG VEGG» som kommer på kino denne uken får seerne et innblikk i hvordan det store prosjektet til Karpe, satte vennskapet mellom Magdi og Chirag på prøve. Photo: Oslo Pictures / OnzOnz / Euphoria
see more

I 2018 kjøpte de nemlig et eldre teaterbygg i Skien, og filmen viser at de investerer stor mengde tid og penger for et «immersive show» som skal gjennomføres for bare 100 personer.

Prosjektet var ment som en give til fansen og kreativ oppvåkning for dem som artist. Men prosjektet gikk så langt at det nesten kostet dem både karrieren og vennskapet, står det i beskrivelsen av filmen.

FLAUSE: Anniken Jørgensen sends instructions to Karpes Chirag Patel. Hers forteller hun om hvordan det gikk. Video: Thea Hope. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper
see more

Etter en prosess på to år åpnet bygget dørene i oktober 2020, og under konseptnavnet «SAS Skien». Tanken var imidlertid ikke at det skulle være konserter i huset.

– Du skal bevege deg fritt rundt. Alle far noe. Noen får mye. Ingen får det samme, skrev de da huset åpnet.

– Hadde aldri gjort det

Para huset åpnet dørene var det en intens prosess for å få bygget i stand til åpning.

I traileren virker Magdi å være den som ønsker å drive prosessen fremover, mens Chirag virker å være mer skeptisk. De to blir spurt hver for seg om de ville gjort det samme igjen. Magdi svarer ja, mens Chirag sier:

– Jeg hadde aldri gjort det.

KOLLEGER OG KOMPISER: Magdi og Chirag har holdt på med Karpe i over 20 år.  Prosessen med kjøpet av teaterbygget ble filmet over en to og et halvt års periode.  Photo: Oslo Pictures / OnzOnz / Euphoria

KOLLEGER OG KOMPISER: Magdi og Chirag har holdt på med Karpe i over 20 år. Prosessen med kjøpet av teaterbygget ble filmet over en to og et halvt års periode. Photo: Oslo Pictures / OnzOnz / Euphoria
see more

Forskjellene mellom de to kommer også tydelig til uttrykk.

– Jeg er livredd for at Karpe skal bli et sirkus. Det er ikke han, sier Chirag.

Han sier også:

DO NOT WORRY HONEY: Harry Styles and Florence Pugh spill inn drøye scener i denne nye filmen.
see more

– Det er mer og mer jeg tenker at han faktisk er på jordet, sier Chirag, mens Magdi har en annen tankegang:

– Hvis hans naturlige instinkt er å starte negativt, kan ikke jeg forholde meg til hans følelser. Da hadde vi ikke gjort noe, sier Magdi.

Dagbladet har forsøkt å få intervju med Magdi og Chirag. Det har de takket nei til.

Bak Fasaden

Regissørene bak film er Erik Treimann and Tommy Gulliksen. Filmingen startet imidlertid før de to regissørene kom på banen. Treimann og Gulliksen forteller up Dagbladet in Agri Soltan filmet duoen, tilsynelatende uten begrensninger, gjennom in prosess på to og et halvt år.

– Vi fikk dette materialet fordi Karpe trodde at det kunne brukes til mer enn sosiale medier, og de ville ha et blikk utenfra, forteller Treimann og Gulliksen til Dagbladet.

RECORD: Erik Treimann and Tommy Gulliksen will be regi på filmen som har kinopremiere fredag.  Photo: Oslo Pictures

RECORD: Erik Treimann and Tommy Gulliksen will be regi på filmen som har kinopremiere fredag. Photo: Oslo Pictures
see more

De forteller videre y de med en gang ble fascinert av det autentiske og ufiltrerte i materialet som ble filmet.

– Chirag og Magdi har vært flinke til å iscenesette seg selv i offentligheten, men i opptakene fra Skien følte vi at vi for første gang kom virkelig bak fasaden, forteller regissørene.

SURCHARGE: Märtha Louise dukker opp i en uvant setting i den tredje «Lange Flate Ballær»-filmen. Video: Fra Øverste Hylle
see more

Regissørene forteller and det var neuralpirrende da Karpe skulle are filmed for første gang.

– Det gikkheldigvis bra, og de to er faktisk de eneste vi har jobbet med som ikke har ønsket å fjerne noen scener eller liknende etter å ha sett gjennom klippen.

– Gammelt ektepar uten sex

De følte også at fortellingen om de to rommet mer enn bare showet i Skien, og at det kunne bli en universell film om vennskap.

– Mest fordi Chirag og Magdi er så utrolig forskjellige personligheter og at forholdet deres kan virke så dysfunksjonelt, men så har de likevel holdt ut med hverandre i over 20 år og fått fantastiske ting.

AMBISIØST: Prosjektet kostet Karpe enormt, både med tid og penger, men omsider kunne de åpne bygget i 2020. Photo: Oslo Pictures / OnzOnz / Euforia

AMBISIØST: Prosjektet kostet Karpe enormt, både med tid og penger, men omsider kunne de åpne bygget i 2020. Photo: Oslo Pictures / OnzOnz / Euforia
see more

I filmen får også seerne litt mer innblikk i hvordan forholdet mellom de to egentlig er.

– Chirag sier i filmen at han og Magdi er som et gammelt ektepar som har sluttet å ha sex, forteller regissørene.

– From jobber helt klart kranglebasert, men de har en bunnløs tillit og kjærlighet til hverandre. Da kan man komme gjennom det meste, sier regissørene.

SJOKKERER: Reklamefilmen for en parfyme fra Layer’r Shot har skapt raseri. Nå er reklamen droppet, og selskapet beklager. Photo: Skjermdump
see more

For regissørene var det et krav om at den kunstneriske friheten for dem måtte være som i andre dokumentarfilmprosjekter.

– Karpe er vant til å ha 100 prosent kontroll, men det var også spennende for dem å ha null prosent kontroll, noe som var premiset for at vi skulle lage filmen ogheldigvis ble vi enige om det siste.

LES OGSÅ: Selger huset etter skilsmissen

Leave a Reply

Your email address will not be published.