“VEGG VEGG VEGG” with Karpe

Dag vises film “VEGG VEGG VEGG”, with Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, for første gang for et større publikum under festpremieren på Klingenberg Kino i Oslo.

I to og et halvt år har Norges største band, Karpe, hatt et kamerateam hengende på slep for å dokumentere hvordan et kjøp av et teaterbygg i Skien satte vennskapet mellom duoen på en stor prøve.

I filmen oppstår det blant annet uenighet når Magdi blir irritert over at Chirag alltid vil starte opp nye prosjekter. Magdi på sin side de ella er mer opptatt av å få ut musikken deres.

Den siste scenen i filmen viser imidlertid det unike vennskapet mellom duoen. Film avsluttes med at Chirag sier til Magdi:

– Jeg kommer aldri til å gå fra deg broder.

-Blikk utenfra

Regissørene bak film er Erik Treimann and Tommy Gulliksen. Filmingen startet imidlertid før de to regissørene kom på banen. Treimann og Gulliksen forteller til Dagbladet at Agri Soltan filmet duoen, tilsynelatende uten begrensninger, gjennom en prosess på to og et halvt år.

– Vi fikk dette materialet fordi Karpe trodde at det kunne brukes til mer enn sosiale medier, og de ville ha et blikk utenfra, forteller Treimann og Gulliksen til Dagbladet.

PREMIERE: Chirag Rashmikant Patel and Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe, Sammen med Regissørene bak filmen er Erik Treimann and Tommy Gulliksen.  Photo: Kjetil Stoveland/ Dagbladet

PREMIERE: Chirag Rashmikant Patel and Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe, Sammen med Regissørene bak filmen er Erik Treimann and Tommy Gulliksen. Photo: Kjetil Stoveland/ Dagbladet
see more

Regissørene forteller and det var neuralpirrende da Karpe skulle are filmed for første gang.

– Det gikkheldigvis bra, og de to er faktisk de eneste vi har jobbet med som ikke har ønsket å fjerne noen scener eller liknende etter å ha sett gjennom klippen.

490 timer film

På premieren sier Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid overfor Dagbladet at de egentlig ikke hadde tenkt at det skulle bli en lengre film.

– Vi ville egentlig ikke lage denne filmen. Vi ville lage en kul oppsummering av det showet vi hadde i Skien, så vi ga dem materialet vårt. Noen måneder seinere fikk vi en telefon: «Nei, det blir ikke en kul liten oppsummering. Dette blir noe helt annet”, sier Magdi til Dagbladet.

Magdi sier videre til Dagbladet at have er imposing over hva Erik Treimann og Tommy Gulliksen har satt sammen fra det materialet de hadde fått.

– From har jobbet med filmmateriale som varte i 490 timer. Å sitte og klippe det i to år, det er en tålmodighetsprøve, tror jeg, sier han.

Erik Treimann sier til Dagbladet at filmen ble noe helt annet enn det de hadde forestilt seg da de fikk materialet.

– Det var noe annet i starten, men da man begynte å se det man så, og det som er i dag, så var det vanskelig å stoppe med den tanken. Prosjektet har blitt in historie om vennskap, kontra hva det egentlig var tenkt til å være, sier han.

TVILTE: Karpe var flere ganger i tvil om de ville fortsette med filmprosjektet.  Photo: Kjetil Stoveland/ Dagbladet

TVILTE: Karpe var flere ganger i tvil om de ville fortsette med filmprosjektet. Photo: Kjetil Stoveland/ Dagbladet
see more

Var i tvil

– Det vises jo fram noen ganske personlige sider av dere to. Var dere noen gang i tvil om dette skulle vises?, spør Dagbladets reporter på premieren.

– Ha, svarer Magdi.

– Når tenkte dere det?

– Hello tiden. Men vi harheldigvis kommet dit i karrieren, at vi på et tidspunkt skjønner at vår frihet kan ødelegge andres frihet. Den friheten vi har handler om å ha kontroll, men i denne sjangeren så hadde det skapt et halvveis produkt. Så vi lot derfor de ha full kontroll. De sa også at de ikke hadde giddet å gjøre det hvis de ikke hadde hatt full kontroll, sier Magdi og legger til:

– Det var rart, men jeg er veldig glad for det nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published.