entertainments

Velsmurt samspill fra scenen!

Written by admin

Endelig fredag, sommerferie, sol og livemusikk på Skei, hva mer kan man ønske seg? Tre lovende band med utspring fra Surnadal og Rindal kulturskole fikk sjansen til å vise hvor de hører hjemme, på scenen!

Utekonsertene på Skei under Laksedagene 2022, arranged with SKUV, kunne skilte med ikke mindre enn fire band denne fredagskvelden. Godt hjulpet av været og sydlige temperaturer, lå dette an til å bli en minneverdig seanse. Om de tre bandene med utspring fra kulturskolen, sier leder i SKUV Øystein Hjelle Bondhus at de allerede på forhånd visste hvor gode bandene er. Det er mye talent i Surnadal og he sier det er viktig for SKUV at unge lovende musikere får sjansen til å vise seg frem.

In smørblid SKUV-leder Øystein Bondhus.

In smørblid SKUV-leder Øystein Bondhus.

First the Echo band on stage with vocalist Ida Mo, pianist Johanne Holten, guitarist Jo Lasse Bø, bassist Anne Dahl, trommis Sigve Holten and gjestegitarist Olav Gjerstad Lindvåg. Bandet dumper med overbevisning, overskudd og er et band vi forhåpentligvis kommer til å høre mer til i tiden fremover. Deres egenkomponerte låt om hvordan de som ungdom opplevde koronatiden fikk både anmelder og publikum til å tenke over hva ungdommen faktisk har ofret de siste årene. Bandet fulgte opp med Twisted Sister sin hit fra 1984, We’re not going to take it, som oppsummerer deres egen låt på en glimrende måte. Honnør til bandet for låtvalg!

Echo med vocalist Ida Mo i front.

Echo med vocalist Ida Mo i front.

Kveldens andre band Undecided startet settet med protestsangen Fortunate son, like aktuell idag som i 1969. Her må vi trekke frem vokalist og gitarist Karianne Holten som virkelig formidler tekst på en formidabel måte, og sammen med resten av bandet danner et upolert og ekte uttrykk som kan minne om Rolling Stones and Bruce Springsteen. Grunnstammen med trommis Erling Waag og Jo Lasse Bø har dannet en solid grunnmur som gitarist Olav Gjerstad Lindvåg sammen med Karianne Holten kunne støtte seg på.

Kveldens opptreden var bandets nest siste, siste kommer under Ung Fossen, arranged av Fosskonserten som finner sted i Valsøyfjord 27. juli, da med Sigve Holten som trommevikar. Karianne og Olav drar videre til Toneheim og Trøndertun, Jo Lasse starter på idrettslinja ved Tingvoll videregående skole mens Erling Waag fortsetter som lærling ved Hydro Sunndal. Etter konserten kunne de fire ungdommene fortelle at de ikke var spesielt nervøs før opptreden, de er glade for å kunne få sjansen og lot den så absolutt ikke gå fra seg. De øver jevnlig hver uke og nevner kulturskolelærer Rune Dalager som sammen bandet selv, har sørget for utvikling og progresjon de siste årene.

Av forbilder drar gitarist Olav frem Slash fra Guns`n roses som han opplevde nylig i Stavanger. Erling på sin side har AC/DC som forbilder mens bassist Jo Lasse trekker frem ABBA. Karianne sier in uansett hvilken låt hun skal spill, sørger hun para å lytte mye og lære seg den så likt som mulig. Noe som kommer godt med når hun skal dykke ned i jazzens verden ved Toneheim folkehøgskole. Selv om de fire fra Undecided kommer til å spill i nye band i årene fremover, utelukker de ikke en gjenforening.

Undecided fikk Trollheimsportens utsendte til å tenke på Stones og Springsteen.

Undecided fikk Trollheimsportens utsendte til å tenke på Stones og Springsteen.

Bandet DeSign, med frontfigur Ellen Svendsen Fiske fikk æren av å avslutte settet med de tre bandene med utspring fra kulturskolen. Vocalist Ellen Svendsen Fiske and resten av bandet bestående av trommis Ingebrigt Kvendset Bergli, pianist Ida Anette Hyldbakk, bassist Anne Dahl and guitarist Nicolas Bæverfjord leverte et energisk og godt samspilt sett. Endelig løsnet det også for publikum som stimet foran scenen og ga bandet den responsen de fortjente.

Også her dukket Olav Gjerstad Lindvåg opp, som med sitt glimrende gitarspill støttet bandet på en solid måte. Vocalist Ellen Svendsen Fiske sammen med resten av bandet vet hvordan de skal kommunisere med publikum, med fremtoning og mye potensiale er forhåpentligvis dette band vi om noen år kan se øverst på plakaten for Laksedagene sammen med Echo.

Front figure Ellen Svendsen Fiske i DeSign.

Front figure Ellen Svendsen Fiske i DeSign.

Torstein Snekvik and Lisa Botterlig Flostrand, kveldens hovedattraksjon, spilte ut i de sene nattetimer.  His flankert av Stein Boge som spilte i bandet.

Torstein Snekvik and Lisa Botterlig Flostrand, kveldens hovedattraksjon, spilte ut i de sene nattetimer. His flankert av Stein Boge som spilte i bandet.

Torstein Snekvik kunne fortelle at han, i likhet med med Echo, Undecided og DeSign, fikk sjansen til å opptre på samme scene med mer erfarne musikere. Snekvik deler gladelig gode råd til ungdommen om at det handler om øving og å spill mye ute, som de tre bandene er godti i gang med.

Kristin Aagård Langli gledet seg før ungdommenes opptrnden.  Hun sier at SKUV ønsker å løfte frem lokale artister og band, og gi de en sjanse til å opptre på en profesjonell scene.

Kristin Aagård Langli gledet seg før ungdommenes opptrnden. Hun sier at SKUV ønsker å løfte frem lokale artister og band, og gi de en sjanse til å opptre på en profesjonell scene.

Fornøyde ungdommer kan ta sommerferie vel vitende om at de leverte et solid samspill!

Fornøyde ungdommer kan ta sommerferie vel vitende om at de leverte et solid samspill!

About the author

admin

Leave a Comment