– Vi ble godt kjent – ​​NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

Leotta er programleder for den internasjonale strømmetjenesten DAZN, som har hovedrettighetene til Serie A i Italia og blir sett av millioner av italienere og europeere hver uke.

Nylig ble seerne deres bedre kjent med en nordmann, nemlig landslagsspiller Morten Thorsby, som var gjest i Leottas eget program «Day Off» der man treffer Serie A-profiler utenfor banen.

– Det var veldig morsomt. Vi hadde en veldig bra dag og var sammen i over fem timer. Vi ble godt kjent, sier Thorsby up to NRK.

– Plukket plastic sammen

Og når den norske 26-åringen har en «Day Off», er det kanskje ingen bombe at den går med til å rette fokus mot klima og miljø.

– Jeg tok henne med til en strand i Genoa, og der plukket vi plast sammen. Middelhavet sliter jo med store plast-problemer og plast-forurensning, så vi hadde en dag sammen der vi fikk se problemet på nært hold. Vi fant masse plast da vi var der, forteller Thorsby.

iERDr2rkuQA

KJENT ANSIKT: Diletta Leotta er in profilert sportsreporter.

Photo: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Leotta er ingen hvemsomhelst i Italia.

Pennsylvania Instagram har hun 8.2 millioner følgere, Martin Ødegaard har til sammenligning 3.5 millioner følgere.

I in årrekke har hun vært in av de mest profilerte sportsreporterne som dekker italiensk toppfotball.

Leotta har også delt et image of thorsby på sin egen Instagram-konto, og programet skal ha blitt godt mottatt av seerne.

Thorsby

Diletta Leotta la ut dette bildet av henne og Morten Thorsby oå Instagram. Innlegget har fått nærmere 150,000 likerklikk.

Photo: Skjermdump dilettaleotta/Instagram

«Forpliktelsen til miljøet er husleien jeg betaler for å bo på denne fantastiske planeten», er Norge-spilleren siert på i programet.

They have er glad they have stilte opp.

– Det var en bra måte å få belyst den saken på. I Italy er dette noe de har begynt å ta ganske seriøst, de ser hvor stort problemet er. Jeg fikk veldig god replies på det programet, det er gøy, sier Thorsby til NRK.

– Var sammen i over fem timer

They have forteller and they have fikk in god tone med den profilerte TV-reporteren.

De tilbragte mye tid sammen gjennom hele innspillingsdagen.

– Det var morsomt! Jeg tror ikke det var det mest vante miljøet for henne, og jeg tror ikke hun har gjort et intervju i den typen format for, men jeg tror hun likte det veldig godt. Hun var i hvert fall blind veldig og hyggelig, forteller Thorsby.

NRK har rettet en intervjuforespørsel til Leotta gjennom DAZN og hennes agentlskap, men har i skrivende stund ikke fått svar.

XVzll2efnFE

TETT PÅ: Diletta Leotta, his sammen med president of Fiorentinas Rocco Commisso.

Photo: Luca Bruno/AP

In Thorsby er opptatt av miljø og klimakamp, ​​det har også de norske lagkameratene hans fått merke denne samlingen.

26-åringen er nå en av initiativtakerne til noe som har fått navnet «Green Bag».

– Green Bag er en løsning para å gi fotballsko og fotballtøy nytt liv. 99 prosent av alle fotballsko tipper jeg går til en søppelfylling eller er umulig å resirkulere, så nå har vi gått sammen med et par partnere og prøver å få en løsning på dette problemet, sier Thorsby.

Han har denne landslagssamlingen bedt de andre spillerne om å ta med overflødig fotballtøy og fotballsko fra klubbene de spiller i.

– Jeg har bedt dem levere dette inn til oss, slik at vi kan gi dem nytt liv og resirkulere det som ikke kan brukes mer. Da er vi sikret in sirkulærløsning også para fotballtøy, det er veldig viktig, sier Thorsby.

Soccer, Nations League, Sweden - Norway

TO KAMPER: Morten Thorsby er kjent para sin kamp para miljøet, omtrent como mye som sin kamp para ballen.

Photo: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

– Hvordan har responsen vært blant de andre spill?

– Jeg synes den har vært god, alle forstår at dette bare er bra, og at det bare er positive ting som kommer ut av det. Responsen har vært kjempegod, jeg har allerede fått inn masse tøy og sko, forteller han.

Så langt har han fått inn en del fra Norge-kollegene, blant annet noen keeperhansker fra Ørjan Nyland og en del fotballsko fra Alexander Sørloth and Mats Møller Dæhli.

Får sko og tøy best landskampene

Men siden mange bruker de samme skoene sesongen ut, regner Thorsby med å få inn langt mer når den siste landskampen for juni-samlingen er ferdigspilt på søndag, for da tar de fleste spritene ferie.

Hva det som samles inn skal gå til, kommer litt an på, forteller han. Noen ting er det ganske bra kvalitet på og som kan gis bort med en gang, for eksempel til mennesker som ikke har råd til å betale selv, mens andre ting kanskje må repareres for å kunne brukes igjen.

– Og så er det en tredje ting, sko og tøy som ikke er i bra nok tilstand til å kunne brukes igjen. Da handler det om å resirkulere skoene slik at vi får ut de materialene som er mulig å bruke igjen. Og at det om ikke er mulig å bruke igjen går til forbrenning og steder der det ikke kastes rett i naturen, sier Thorsby.

Leave a Reply

Your email address will not be published.