entertainments

Victor Sotberg reagerer på gaming-reklame: – Gammeldags – VG

Written by admin
FRUSTRERT OG SUR: Privatistskolen Sonans’ nye reklamekampanje har fått Victor Sotberg til å reagere.

Programlederen mener Sonans gjør gaming og trening til syndebukker for om noen sliter på skolen. – Synd in Sotberg reagerer, svarer skolen.

Publisher:

I is reklamekampanje para privatistskolen Sonans indikeres det at gamingen til en fiktiv person førte til at vedkommende ikke fikk karakter i matte.

Det får Victor Sotberg (31) til å reagere.

– Hater disse reklamene, skrev Sotberg på sin Instagram-historie med reklamekampanjen avbildet.

Videre skriver have at reklamen irriterer «shit» av ham.

– “La oss fortsette å undergrave og bygge opp fordommene mot gaming”, legger han ironisk til.

Sotberg har lenge vært programleder for NRK – white annet i YouTube-satsingen “FlippKlipp”, a white annet controller om om gaming. nylig Gikk Sotberg to TV2.

Se skjermbilder av Instagram-historien her:

1 / 4

– Gammeldags

Until VG utdyper Sotberg and have opplever and reklamene til Sonans misbruker noen foreldres fordommer mot unges hobbyer.

– Så jeg ble ganske frustrert og sur da jeg så disse reklamene.

Også in versjon som om training handler får Sotberg til å reagere.

– De gjør gaming og trening til syndebukker for om noen sliter på skolen. Meget gammeldags måte å se det på, sier Sotberg, som mener at trening er viktig for å få overskudd til skole, og at gaming har mange egenskaper som kan hjelpe.

– Alt fra å lære språk, til å utvikle løsningsorientering. Og ikke minst for åkoble av.

Les også

Reagerer på statsministerens gaming-uttalelse: – Uheldig

Stian Blipp reagerer på at Erna Solberg nevner gaming i samme setting som ekstreme miljøer i en kommentar om 22. juli.

Programlederen tror unge som ser reklamene ikke føler de blir tatt på alvor, og at deres hobbyer er noe de bør skjemmes over.

– Og noen foreldre kan fort tenke at barna deres sin hobby kan ødelegge for skolegang og fremtid.

Sotberg mener det handler om balance.

– In God Balanse Mellom Gaming, Trening OG Skole er Jo Det Beste. Men det er absolutt ikke det budskapet jeg får av Sonans sine reklamer de ella.

– Synd å høre

VG har vært i kontakt med Sonans. De svarer at de med kampanjen sier høyt og tydelig at det er lov å gjøre feil, og lære av dem.

– Det er selvsagt synd å høre at Sotberg reagerer på kampanjen. Vi håper likevel han forstår bakgrunnen og intensjonen, sier Raymond Hanslien,markedssjef i Sonans.

Hanslien sier at det ofte er det ikke problemer med ambisjonene, men det er fort å glemme utdannings- og karrieremålene sine i en engasjerende periode som ung voksen, enten du har latt deg engasjere av gaming, trening, russetid – eller noe helt annet.

Raymond Hanslien, marked sjef i Sonans

Kampanjen henvender sec til 18–29 år gamle mennesker. Sonans opplever ikke and disse har fordommer mot gaming.

– Tvert imot spill mer enn femti prosent daglig, og det er en av de mest populære fritidsinteressene sammen med film og musikk. Nettopp dét er grunnen til at vi bruker situasjoner som gaming. Det betyr på ingen måte at man ikke skal ha fritidsinteresser ved siden av jobb eller skole, sier Hanslien, og legger til:

– Men vi tror mange har kjent på følelsen av at de har brukt litt for mye tid på ting som er gøy. Da er det godt å vite at det er lov å være etterpåklok.

Utover Sotbergs reaksjon, har ikke Sonans noen informasjon som tilsier at de bør endre kampanjen, forteller Hanslien.

– Vi har tvert imot fått gode tilbakemeldinger. Mange synes budskapet er viktig, flertallet kjenner seg igjen og oppgir at filmene er morsomme og sanne.

– Veldig gammelt symbol på gamere

Førstelektor ved Universitetet i Oslo, Joakim Johansen Østby, forsker på dataspill. Han er enig med Sotberg i at reklamen er gammeldags.

– Dette er jo et veldig gammelt symbol på gamere. Det er jo den typiske unge gutten som sitter oppslukt i spill på et isolert og mørkt rom, sier Østby til VG.

Han mener også at reklamekampanjen ikke er representative of målgruppen.

FORSKER PÅ SPILL: Joakim Johansen Østby er førstelektor ved Universitetet i Oslo, og forsker på dataspill.

– Vi vet at det finnes gamere i alle aldere og kjønn, så det følger jo med stereotypen at representasjonen blir slik den er her.

– I klippet går gaming på bekostning av det som «teller». Jeg vil ikke avskrive det som et individuelt problem, men det er ingenting som tyder på at det er et samfunnsproblem. Dette har jo paralleller til sammenhengen mellom vold i dataspill og vold i samfunnet. Det er ikke gaming som er hovedårsaken, forteller Østby.

About the author

admin

Leave a Comment