Victoria Silvstedt – Fra glamormodell til aksjemekler

For de fleste dukker nok ord som «glamourmodell», «playboy» og «skandale» opp når man tenker på Swedish Victoria Silvstedt (47). Nå har hun imidlertid gått en helt annen retning, og det er kanskje få som vet at Silvstedt tjener til livets opphold ved å være aksjemekler.

Men 47-åringen har gjennom åra opparbeidet seg langt flere titler enn glamourmodell og aksjemekler. Derfor har Se og Hør tatt et dypdykk for å finne ut mer om denne vakre svensken.

Idrettsskade

Silvstedt vokste opp i en liten bygd nord i Sverige og drev aktivt med alpint fra hun var fem år gammel. Da hun var 16 år skadet hun imidlertid skuldra i en alvorlig ulykke under en konkurranse, noe som satte en stopper for idrettskarrieren. Det fortalte hun i et stort intervju med monaco life.

Faren, som hadde et håp om at hun skulle komme seg hele veien til OL, var skuffet, mens mora benyttet muligheten til å sende et bilde av dattera til en skjønnhetskonkurranse ved navn Miss Hawaiian Tropic.

SKUMMELT: «Britain’s Got Talent» er jo til vanlig et koselig familieprogram, los hombres denne audition skremmer vannet av dommerne. Video: Steffen Pettersen/ITV
see more

Silvstedt endte som nummer to, men i bagasjen fikk hun også en kontrakt med det største modellbyrået i Stockholm, etter å ha blitt oppdaget av en speider som var til stede.

Etter å ha deltatt i både Miss Sweden og Miss World, forlot hun hjemlandet til fordel for Frankrike og Paris.

– Jeg fortalte mamma at jeg skulle komme tilbake etter sommeren. Jeg kom aldri tilbake, sa hun til Monaco Life.

Bodde with Melania

Tiden i Paris ble imidlertid ikke slik hun hadde sett for sec.

Silvstedt mimret tilbake og fortalte at hun slet med å få seg jobb som modell i motebyen. Hun var den høye, blond, muskuløse kvinnen som egentlig ikke var det de parisiske motehusene ønsket i det hele tatt. De ba henne klippe håret, gå ned i vekt og rett og slett tone det ned.

Benjamin Ingrosso er med i Youtube-serien «Klarna Drops-by», og der viser han frem hjemmet. Video: Klarna/Rød Løper
see more

– Jeg var i sjokk. Jeg trodde en modellering ville være lett para meg, men Paris var en kalddusj. Jeg gjorde rundt tolv caster om dagen, og jeg passet ikke inn noe sted, fortalte hun i intervjuet.

Etter hvert fikk hun noen jobber, byttet byrå og flyttet inn med venninnen Melania Knauss – nå best kjent som Melania Trump (52).

SAMBOERE: Victoria Silvstedt and Melania Knauss, nå Trump, var samboere i Paris.  His med sistnevntes ektemann, Donald Trump.  Photo: Baron/REX/NTB

SAMBOERE: Victoria Silvstedt and Melania Knauss, nå Trump, var samboere i Paris. His med sistnevntes ektemann, Donald Trump. Photo: Baron/REX/NTB
see more

– Melania Trump and jeg var veldig nære. Vi hadde de samme målene, begge var langt unna familiene våre og hadde egentlig ingen andre venner. Hun var nydelig – veldig dreven, sta og alvorlig. Siden vi er forskjellige typer og jobbet for forskjellige byråer, konkurrerte vi ikke om de samme jobbene. Om natten, etter å ha løpt rundt hele dagen, gikk vi ut og kjøpte tunfisk, mais, salat og tomat – og det var middagen. Da ville Melania, som var supertynn, si: ‘Å nei, vi spiste for mye. Vi må løpe opp og ned trappene 15 ganger!’, uttalte Silvstedt i et intervju med Forbes.

Duoen bodde sammen i ett år.

MEN-REKLAME: Bianca Ingrosso befinner seg nok en gang i hardt vær, better and hun reklamerte for intimprodukter for kvinner. Video: DeoDoc. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV.
see more

– In stor skandale

Noe av det Silvstedt er aller mest kjent for, er tiden hun var i Playboy.

Det hele startet med at hun ble oppdaget av en annen Playboy-modell da hun var i Palm Springs. Modellen, havis navn var Jennifer Driver, tok en prat med Playboy-sjef Hugh Hefner and solgte henne inn som «den nye Anna Nicole Smith».

Hefner fløy henne til Los Angeles, og dermed var Paris et tilbakelagt kapittel.

PLAYBOY.  Victoria Silvstedt with Playboy-sjef Hugh Hefner.  Ella fra 1997. Photo: Damian Dovarganes/AP/NTB

PLAYBOY. Victoria Silvstedt with Playboy-sjef Hugh Hefner. Ella fra 1997. Photo: Damian Dovarganes/AP/NTB
see more

– I begynnelsen var det en stor skandale; det var over alle nyheter and jeg var årets første svenske Playboy-modell. Jeg husker and mamma spurte meg hvorfor jeg var in Los Angeles in full length, and jeg sa bare and jeg gjorde in shoot. Until the slutt ba hun om et telefonnummer å nå meg på, og da hun ringte og hørte “Playboy mansion” ble hun forvirret og la på, sa hun til Monaco Life.

TV-stjerne

Etter å ha vært i USA i noen år gikk turen tilbake til Europa, nærmere bestemt Italia. Hun skulle være med i et TV-program, og måtte derfor lære seg språket i rekordfart.

Flere filmroller senere ble hun tilbudt en rolle i den franske versjonen av programet «Fortune Wheel». Showet ble en megasuksess med syv millioner seere hver kveld, og det var det høyest rangerte spill showet i Frankrike, ifølge 47-åringen.

Hun fikk også sin egen reality series, “Victoria Silvstedt: My Perfect Life”. Det ble bare en sesong da Silvstedt ble utslitt av kameraene og dramajaget fra produksjonen. I ettertid uttalte hun at hun aldri ville gjøre noe slikt igjen.

FULL FRY: Det går galt når Benjamin Ingrosso skal lære søsterens kjæreste, Philippe Cohen, å lage mat i «Wahlgrens verden». Video: Dplay / Rød Løper
see more

– Mistet halvparten av pengene

Silvstedt var bare 21 år gammel da hun ble Playmate of the Year, og begynte å lande flere store avtaler. Etter hvert begynte pengene å rulle inn.

– Jeg jobbet hele tiden, satte penger på en konto uten renter og ble flere ganger lurt av Investorer. Jeg var helt alene, langt fra familien min, og bodde i LA og senere i Paris. I begynnelsen brukte jeg alle pengene jeg tjente – fordi du lever i nuet og du er ung, innrømmet Silvstedt overfor Forbes.

– Men så fikk jeg en stor vekker etter finanskrakket i 2008, og jeg mistet halvparten av pengene mine. Jeg var i sjokk. Nå er det jeg som kontrollerer hvilke aksjer og obligasjoner jeg kjøper. Det ble mye lettere da jeg bosatte meg i Monaco for ti år siden fordi når du handler her trenger du ikke rapportere gevinstene, så jeg kunne bygge opp en flott portefølje med bankene. Trading er mer spennende enn modellering, forklarte hun, og understreket samtidig at det absolutt er en mannsverden.

NYTT: Reality Awards ble med Alexandra Joner på en helt vanlig dag, og da kunne hun og Iselin Guttormsen røpe nye TV-planer. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards
see more

I tillegg til boligen hun bor i på den franske riviera, har hun også leilighet i både Miami og New York. 47-åringen har lagt dagene som Playboy-modell bak seg og fokuserer nå på det å være aksjemegler, samt å holde foredrag om aksjemarkedet og investeringer.

Per 2022 har Silvstedt, ifølge celebrity net worthin nettoformue på 15 million dollars, noe som tilsvarer nesten 150 million norwegian kroner.

LES OGSÅ: Om faren: – Bryr meg ikke

Leave a Reply

Your email address will not be published.