Sports

– Vil være en skuffelse om de ikke går videre – VG

Written by admin
EM: Torsdag vi se Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen sammen i en mesterskapskamp igjen for første gang siden 2017.

Norges fotballkvinner gyver snart løs på EM i England – og forventningene er ikke akkurat lave til Ada Hegerberg & co.

Publisher:

I hvert fall ikke hos Gail Redmond, tidligere kaptein for Nord-Irland. Hun spår Norge som europamester i en BBC-artikkel, Blant annet på grunn av Ada Hegerbergs spisskompetanse.

– Med Hegerberg tilbake i laget, tilfører det Norge målene som trengs, mener Redmond.

TV 2s fotballekspert, Mina Finstad Berg, har også gode forventninger til landslaget, men ikke på samme nivå som Redmond.

Soccer-EM 2022: Her er siste nytt fra mesterskapet

– Jeg forventer at de går videre fra gruppen. Det blir fryktelig vanskelig å slå England i kampen om gruppeseieren, men Norge skal være gode nok til å ta andreplassen og gå videre til kvartfinalen, sier hun til VG.

NØKKELSPILLER: Gail Redmond tror Norge kan gå hele veien i sommerens EM i England på grunn av spillre som Ada Hegerberg.

– Det vil være en skuffelse om de ikke går videre fra gruppen. Helt på nivå med forventningene at de skal nå kvartfinale. Alt etter en kvartfinale vil være en opptur og en bonus.

Under forrige europamesterskap, i 2017, røk Norge ut av gruppespillet med null poeng. Finstad Berg mener det skal mye til for å ikke gjøre det bedre enn det.

Hunt in hvis det klaffer for verdensstjernene Ada Hegerberg (26) and Caroline Graham Hansen (27), kan Norge gjøre det bedre enn forventet.

– Hvis samspillet mellom dem nanny, det kan bli noe stort. From er to av de virkelige store offensive spill i europeisk fotball. Graham Hansen har vist seg å være en av de beste i sin posisjon de el. For alle som har glemt nivået til Hegerberg, kan de se på CL-finalen mot Barcelona, ​​sier hun og legger til:

– Så må vi ikke glemme Guro Reiten (27). Hun har gjort sakene sine veldig bra. Man så mot Danmark at hun er helt avgjørende. Så vi har tre offensive spill på øverste hylle.

Norges tidligere landslagskaptein Heidi Støre vet alt om hvordan en skal håndtere et mesterskap. Støre har selv vunnet både EM- og VM-gull med det norske landslaget.

– Laget selv har jo satt en målsetting Om Medalje, og når vi har mesterskap som dette, så er det detaljer. Og man skal ha flyt. For det å kunne bo så tett på hverandre og levere hver dag, det er en del som skal flyte og klaffe, men det er et potensialet i laget. Norge fremstår ikke som noe favoritter, men de har x-faktorer og mesterskapsspillere, sier Støre, oppført med 151 landskamper, til VG.

TRØST: Tidligere landslagskaptein Heidi Støre snakker med, på den tiden, 21 år gamle Caroline Graham Hansen etter finaletapet mot Tyskland i 2013-EM.

Les også

Hegerberg om landslagets ambisiøse EM-mål: – Mye som skal klaffe

LANCING (VG) Ada Hegerberg (26) er optimist på egne vegne dagen for EM sparkes i gang.

– Hvor viktig er samholdet?

– Det er nesten alt. Samhold, det er ikke «jeg-et», men «vi-et» som teller i et mesterskap, sier Støre som selv er til stede i England.

Den meritterte landslagsspilleren mener at Norge kan nå så langt som en finale, men da må laget ha flyt.

– Min drøm er at denne gjengen skal få flyten som det jeg opplevde i 95 (da Norge vant VM-gull). Uansett hva treneren gjorde, så var det flyt. Og det endte med seagull.

– Du skal være holdig på en del områder. Derfor er det ikke alltid at de som er best på papiret som står igjen til slutt, avslutter veteranen.

About the author

admin

Leave a Comment