Visma selger IT-konsulentvirksomhet – Digi.no

Programvareselskapet Visma selger sin IT-konsulentvirksomhet til private equity- og investeringsrådgivningsselskapet CVC Capital Partners.

Selskapet, som har vært en del av Visma Custom Solutions-divisjonen, fokuserer på digital transformasjon og tilbyr forretningskritiske IT-løsninger, konsulenttjenester og datadrevne teknologier. Selskapet har 8000 kunder i offentlig og privat sektor, ifølge Visma.

Med sitt fokus på tilpasning og tilpasset programvareutvikling, skiller dette selskapets forretningsmodell seg fra resten av Visma Group, som fokuserer på SaaS (Software as a Service) og standardiserte produkter, skriver selskapet. i en pressemelding.

En sentral årsak til transaksjonen er at både Visma og det nye selskapet kan oppnå enda større vekst som to separate selskaper, skriver de. For Visma betyr transaksjonen en rendyrking av kjernevirksomheten innen skybasert, forretningskritisk programvare for offentlige og private kunder i Europa.

Inkluderer 450 ansatte i Norge

Selskapet omsatte for 280 millioner euro i fjor og har rundt 2000 ansatte i Norden og Litauen. Av disse er 450 i Norge. Etter salget har Visma totalt 2.550 ansatte i Norge, av totalt 13.000 i konsernet.


Kommunikasjonssjef Lage Bøhren i Visma.
Kommunikasjonssjef Lage Bøhren i Visma. Foto: Ingar Johansen

Ifølge kommunikasjonssjef Lage Bøhren i Visma berører ikke salget ansatte nevneverdig.

– Det kommer etter hvert et nytt skilt på døra, men ellers er det «business as usual». De får en ny eier som har mye tro på virksomheten og offensive vekstplaner, sier han til Digi.no.

– Skal finansiere flere oppkjøp

Partene ble enige om ikke å oppgi transaksjonsprisen, sier Lage Bøhren hos Visma.

i følge dagens virksomhet Kilder med kjennskap til transaksjonen har opplyst til avisen at det dreier seg om 800 millioner euro, tilsvarende om lag åtte milliarder kroner.

Ifølge avisen har Norske Visma kjøpt opp over 100 selskaper siden pandemien, og salget av IT-konsulentvirksomheten frigjør nå milliarder til nye oppkjøp, sier administrerende direktør Merete Hverven til avisen.

Ifølge selskapet har det vært stor interesse for IT-konsulentvirksomheten fra en rekke potensielle kjøpere de siste månedene, noe som har ført til en lukket auksjonsprosess med en utvalgt gruppe interessenter.


Etablere nytt selskap

CVC vil overta flere selskaper som en del av oppkjøpet og vil sammen med ledelsen skape en ny merkevare for hele virksomheten, sier Lage Bøhren i Visma. Det er foreløpig ikke bestemt hva det nye selskapet skal hete.

Custom Solutions nåværende divisjonssjef, Carsten Boje Møller, tar over som administrerende direktør i det nye selskapet.

– Dette er en fin mulighet for oss til å skape et ledende IT-konsulentselskap i Norden. fokus på digital transformasjon. Jeg er veldig glad for å ha CVC om bord siden de har en klar ambisjon om å støtte vår vekststrategi og ambisjoner. Dette har vært de viktigste kriteriene for å velge rett eier til vårt nye selskap, og vi ser frem til å samarbeide med dem for å få fart på vår vekst som selvstendig selskap, sier Møller i pressemeldingen.

Ifølge Visma spenner det nye selskapets prosjekter over hele livssyklusen for programvare- og applikasjonsutvikling, og utnytter ekspertise innen GovTech, analytics, cybersikkerhet og skytjenester. Selskapet vil ha 30 kontorer i hele Norden og i Litauen, med hovedkontor i København.

– Vi tror at dette er en god avtale for alle parter, da IT-konsulentvirksomheten kan utvikle seg enda raskere og bedre som selvstendig selskap. For Visma betyr dette et enda skarpere fokus på vår kjernevirksomhet fremover og ytterligere finansiering for å følge vår ambisiøse vekststrategi, sier Visma-sjef Merete Hverven i meldingen.

Ifølge Visma vil CVC støtte ledergruppen og eksisterende ansatte i det nye selskapet til å vokse og utvikle sin posisjon i markedet gjennom organisk vekst og fremtidige oppkjøp, under en ny merkevare.


Leave a Reply

Your email address will not be published.