entertainments

Visste du dette om “Bridgerton”?

Written by admin

Da sesong in av kostymedramaet «Bridgerton» Rullet ut på Netflix i 2020, midt under en pandemio- og lock down-infisert verden, ble det den mest suksessrike serien Netflix til da hadde sentt.

Og det er nok ikke helt uten grunn. Serien tar seerne to hundre år tilbake i tid, og inn i livene til overklassefamilien Bridgerton. Det bugner av eksentriske klesdrakter og situasjoner fra 1800-tallet, samtidig som handlingen er modernisert.

TILBAKE: “Bridgerton” var tilbake med ny sesong. Video: Netflix
see more

Serien er også blitt hyllet for sitt mangfold av både hudfarge og kroppsstørrelser.

25. Mars var serien tilbake på Netflix med sin andre sesong, og det er bekreftet at det kommer både sesong tre og fire av «Bridgerton». De to første sesongene består av åtte episodeor.

Venter du past på sesong tre, eller skal du begynne å se serien nå? Su finner du det du trenger å vite om Netflix-suksessen.

NB: Artikkelen vil inneholde spoilere for dem som ikke har sett «Bridgerton».

– HADDE 78 KONER: Warren Jeffs er leder for en sekt der de praktiserer polygami. Nå kommer det en documentary series på Netflix om dette, der forteller have at have had 78 koner. Video: Steffen Pettersen/Netflix
see more

Hvor er «Bridgerton» inn shed?

Handlingen i serien foregår i England, og det er også her serien er shed inn.

Til tross for at handlingen i «Bridgerton» foregår i Mayfair i London er flere av scenene spill inn i byen Bath. His ligger blant annet Royal Crescent, som i serien fungerer som hjemmet til familien Featherington.

Er det en sann historie?

“Bridgerton” er ikke basert på en sann historie. Handlingen tar plass i Regency-tiden i Storbritannia (1811-1820). Epoken er kjent for sin eleganse, kunst og arkitektur, i tillegg til at det var en tid for forandring både sosiat, politisk og økonomisk.

Settingen i serien bærer elementer fra tidsperioden, men bortsett fra dette er «Bridgerton» heller en refleksjon av det moderne samfunnet.

Den nye Netflix-series «Bling empire» er klare til å ta verden med storm, og der dukker det opp en helt spesiell gjest. Video: Netflix / Maria Øren Hansen / Rød løper
see more

Serieskaper Chris Van Dusen a long time ago town and country in «det ikke er en historietime».

– Vi visste at vi ville at serien skulle reflektere verden vi lever ii dag, og selv om den er satt til 19. århundre ville vi fortsatt at det moderne publikum skullerelatedre og se seg selv på skjermen, sier han.

Dronning Charlotte was in this person

Men selv om serien er fiksjon, er dronning Charlotte (1766-1828) in faktisk historisk person.

Noen historikere mener at dronning Charlotte var Englands første mørkhudede monark, noe karakteren i serien også er. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Basert på bokserien

Series er basert på bokseien «Familien Bridgerton», skrevet av Julia Quinn (52). Serien består av totalt åtte bøker. Netflix-suksessen er imidlertid ikke helt lik bøkene.

Blant annet er ett av de store mysteriene i bokserien om hvem «Lady Whistletown» er. Karakteren fungerer som en fortellerstemme i serien.

Dette ble ikke avslørt før i bok fire, men i serien ble det derimot avslørt i slutten av sesong en – to excess for både skuespillere og forfatteren av bokserien.

NY TRAILER: Your teaser trailer up to the session of the popular Netflix series Squid Game
see more

Ga seg tter første sesong

Rollefiguren Simon Basset dukker stadig opp gjennom bokseriens åtte bøker, og i første sesong av «Bridgerton» var det nettopp han som sto for flere av sesongens skjorteløse scener.

I serien ble derimot skuespilleren bak rollen, Rege-Jean Page (34) bare castet para en sesong, og han var ikke med videre i sesong to.

Ifølge she var det Page selv som tok avgjørelsen om å forlate serien, men verken serieskaperne eller Page har noen gang sagt at karakteren aldri blir å se i serien igjen.

Frisyrene er inspirert av kjendiser

Det har vært mye oppmerksomhet rundt hårfrisyrene i «Bridgerton». Hår- og sminke-stylisten Marc Pilcher jobbet med serien første sesong og use until Insider i januar i fjor at det er en moderne vri på 1800-tallets frisyrer, og at det er hentet inspirasjon fra kjendis-looker.

KJÆRLIGHET: I reality series «Love in the jungle» får ikke deltakerne lov til å snakke med hverandre, men de skal allikavel prøve å finne kjærligheten. Video: Steffen Pettersen/Disovery+
see more

Blant annet er det Beyoncé i filmen «Austin Powers in Goldmember» som er inspirasjonen til dronning Charlottes afrohår. Faktisk var denne parykken sydd sammen av hele fem parykker.

marc pilcher where are we følge av covid-19 høsten 2021, noen få uker etter at han vant in «Creative Emmy» for sitt arbeid med serien.

LES OGSÅ: Dukker opp in the Netflix series

About the author

admin

Leave a Comment