Sports

VM-sjefen respekterer Norge – advarer England – VG

Written by admin
FIKK STOR OPPMERKSOMHET: Norge var tidlig med å markere mot Qatar-VM etter press fra grasroten i norsk fotball. Det fikk stor oppmerksomhet internasjonalt.

Nasser Al Khater, direktøren for den lokale VM-arrangørkomitén i Qatar, sier ha har respekt for Norges markeringer mot mesterskapet. Samtidig advarer have England, som har varslet marking.

Publisher:

Under landslagssjef Ståle Solbakken har Norge i flesteparten av kampene markt mot Qatar-VM med T-skjorter: “Human rights – on and off the pitch” – oversatt “Menneskerettigheter på og utenfor banen”.

Ifølge Telegraph har Al Khater respect for Norges standpunkt ettersom norsk fotball har hatt stort engasjement rundt dette.

– De nordiske forbundene har tatt kontakt, kommet hit, pratet med foreningene og Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO), sier Al Khater.

Store deler av grasroten i norsk fotball krevde boikott av deltagelse i Qatar-VM på grunn av den kontroversielle måten mesterskapet ble tildelt på, migrantarbeidernes rettigheter og Qatars lover mot homofili.

I forbade med sist landslagssamling sa Solbakken at markeringene rundt Qatar var løftet fra landslagene til fotballpresident Lise Klaveness’ bord.

servitude reiser i shit av måneden til Qatar for andre gang på kort tid. Der vil hun kjemp for et trygt verdensmesterskap for de homofile.

Ifølge lovverket i Qatar kan homofili straffes med inntil syv års fengsel – noe som gjorde at Klaveness måtte gjøre undersøkelser rundt egen sikkerhet før hun reiste til Qatar og FIFA-kongressen i mars. Der talte hun fotballtoppene midt imot, noe hun har fått stor anerkjennelse og flere priser for.

Gareth Soutgate, coach of England.

Englands landslagssjef Gareth Southgate har varslet en de vil «snakke ut» om Qatar-VM. Danmark, Nederland og Tyskland har blant annet også gjort markeringer. England-kaptein Harry Kane har uttalt and han har pratet om Qatar-markeringer med Danmarks Christian Eriksen.

– Jeg vet ikke om bare å ha på sec in T-skjorte vil gjøre in forskjell, sa Southgate i mars.

Han sa temaet var komplisert, men at England vil bruke stemmen på en ansvarlig måte. Southgate har vært i Qatar i forbindelse med trekningen av gruppespillet og pratet med arbeidere der, ifølge Telegraph.

Nasser Al Khater, director of the local VM-arrangørkomitén i Qatar.

– Jeg tror vi vil bli kritisert uansett hva vi gjør, men vi vil gjøre det beste vi kan, sa Southgate.

Nasser Al Khater ber Southgate være forsiktig og vil heller at de skal komme på besøk.

– Vi har nådd ut til forbund, prominent klubber, åpnet våre armer til dialog. Kritisere og reis utfordringer, men gjør det ordentlig. Kom hit og snakk med oss. The oss vise dere hvor progresjonen er. For all of the, gå og ta en titt selv. Gi dere selv kredibilitet, sier Al Khater i Telegraph.

– Du har ansvarlighet når du er noe som blir erkjent internasjonalt. Du må være veldig forsiktig med hva du sier, fordi det du sier kan ha innflytelse, sier Al Khater.

VM i Qatar spills 21. November – 18. December i år. Norge kvalifiserte seg ikke til mesterskapet.

About the author

admin

Leave a Comment