Wall Street trekker seg tilbake etter tidlig oppgang – E24

Samtidig falt Twitters aksje etter nye anklager fra Elon Musk, mens Amazon steg etter aksjesplittingen.

Fotgjengere går forbi New York-børsen, der ukens første handelsdag til slutt ble avsluttet med et forsiktig oppmøte.
Publisert:

Handelsdagen startet med en solid oppgang for amerikanske aksjemarkeder mandag, men den positive stemningen stilnet kraftig på Wall Street over natten.

Den brede S&P 500 Composite Index var i utgangspunktet opp 1,5 prosent, men både den og de to andre ledende figurene falt senere tilbake.

Slik endte dagen på Wall Street:

  • Dow Jones steg litt 0,04 prosent
  • Nasdaq endte 0,40 prosent
  • S&P 500 steg 0,31 prosent.

Renten på amerikanske statsobligasjoner med ti års løpetid, kalt den amerikanske tiåringen, har steget tilbake over tre prosent. I skrivende stund er det som er kjent som topprenten i verden 3,04 prosent. Dette er det høyeste nivået siden 11. mai, ifølge tall fra Infront.

– Faktisk er jeg overrasket over at markedet steg så sterkt som det gjorde i morges, forteller porteføljeforvalter Joe Gilbert i Integrity Asset Management. Bloomberg.

Han påpeker at det er vanskelig å få et løft hvis den ti år gamle amerikaneren er betydelig over tre prosent.

En økning i langsiktige renter er ofte negativt for teknologi- og vekstbedrifter fordi de prises ut fra fremtidig inntjening.

også lese

Her er hva som skjer denne uken: Jeg tror høy inflasjon kan føre til større hopp i renten

Musks nye anklager mot Twitter

Elon Musk anklaget mandag Twitter for ikke å gi ham informasjonen og dataene han trenger for å undersøke hvor mange falske brukere det er på plattformen.

grunnleggerne av tesla har sagt før at dets planlagte oppkjøp av selskapet «ikke kan fortsette» dersom Twitter ikke presenterer bevis på at andelen spambrukere er under fem prosent.

Musk opplyser i et brev at Twitter aktivt motsetter seg og hindrer hans rett til informasjonen i selskapets kjøpsavtale, og forbeholder seg dermed retten til ikke å gjennomføre oppkjøpet.

Twitter svarte senere mandag på Musks anklager. I en melding skriver selskapet at de to har delt og vil fortsette å dele informasjon med Musk i henhold til avtalen om å gjennomføre transaksjonen, iht. Bloomberg.

– Vi har til hensikt å gjennomføre transaksjonen og gjennomføre fusjonen til avtalt pris og vilkår, skriver Twitter i uttalelsen.

Aksjene på Twitter endte til slutt ned 1,5 prosent til en pris på $39,56, etter å ha startet dagen ned så mye som fem prosent.

I slutten av april kom nyheten om at styret hadde akseptert Elon Musks tilbud på 44 milliarder dollar, eller rundt 400 milliarder kroner på den tiden, over hele Twitter. I ettertid har Musk blant annet sagt at avtalen er på vent i påvente av mer informasjon om falske kontoer og spambotter på sosiale medier.

Twitters aksjekurs har også holdt seg under Musks tilbud på 54,2 dollar per aksje, med spekulasjoner om at overtakelsen ikke vil gå delvis gjennom.

Amazon stiger etter aksjedeling

Blant amerikanske teknologigiganter gjorde Amazon det bra på mandag. Aksjen endte handelsdagen opp rundt to prosent, etter å ha falt litt over natten.

Det kommer etter at en aksjesplitt trådte i kraft mandag. Hver Amazon-aksje har nå blitt til 20 aksjer, i tråd med aksjesplitten som ble annonsert i mars.

– Det eneste som har litt betydning er at hvis en aksje blir like dyr som Amazon nå, så er det vanskelig for småsparere å kjøpe en aksje. Når man gjør hver aksje 20 ganger billigere, er det lettere for småsparere å komme inn på handlingen, og da gir det en litt mer spredt aksjonærbase, sier Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet til E24. når ble aksjesplitten annonsert.

En andel av Amazon hadde en sluttkurs på i underkant av 125 dollar, sammenlignet med hva den ville vært rundt 2500 dollar uten aksjesplittelsen.

Boom i Europa og Asia

De fleste pilene har pekt oppover i verdensmarkedene allerede før de amerikanske markedene åpnet.

I Europa endte både Frankfurts DAX og Londons FTSE 100-indekser over én prosent, mens Paris sin CAC 40-indeks steg i underkant av én prosent.

I Asia var færre og færre koronarestriksjoner i kinesiske byer blant driverne ettersom det var en positiv start på børsuken. I Beijing fungerer blant annet offentlig transport igjen og restauranter åpner igjen for gjester.

– Positive nyheter om økonomisk aktivitet i Kina og billigere aksjevurderinger kan gi verdi fra et langsiktig investeringsperspektiv, men volatiliteten vil forbli høy på kort sikt, sier seniorøkonom Diana Mousina ved AMP Capital i et notat, ifølge Bloomberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.