Wimbledon trues av stjerneflukt – Djokovic støtter poengstripping – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

– Jeg vil ikke kalle det poengløst, men…

Tidligere verdedensener Naomi Osaka (24) lar det henge litt i luften. Hun innrømmer and hun heller mot å droppe den ikoniske Grand Slam-turneringen. Motivasjonen er ikke den samme når hun ikke kan kjemp om 2000 poeng.

– Det føles som Wimbledon uten poeng blir en utstilling. Jeg vet det ikke er slik, sant? Men i hodet føles det slik. Når jeg føler at noe er en utstilling, så klarer jeg ikke å gi 100 prosent, sier Osaka etter å ha tapt den 1.-runden av French Open her i Paris.

french tennis french open

USIKKER: Naomi Osaka motiveres av poengene.

Photo: Christophe Ena/AP

Amerikanske Reilly Opelka (24) har uttrykt lignende synspunkt, mens italieneren Fabio Fognini (34) sier det frister mer med ferie om pengene og poengene reduseres og forsvinner.

Beslutningen fordømmes

Årsaken er en betent strid som utspilles i toppen av tennisverdenen. Roten til konflikten er krigen i Ukraina. Tennis er en av de få idrettene der russiske og hviterussiske utøvere har kunne utøve yrket sitt tilnærmet normalt.

Det mest merkbare er at de spill uten flagg.

Wimbledon er første turnering som har utestengt russiske og hviterussiske spill utenom i landslagssammenheng. Herrenes utøverorganisasjon (ATP) og kvinnenes utøverorganisasjon (WTA) motsetter seg arrangørens standpunkt.

Som svar på Wimbledons avgjørelse har ATP og WTA fjernet de dyrebare rankingpoengene som deles ut i turneringen.

Djokovic happy for ATP-valg

– Intensjonen er god, men utførelsen er helt håpløs, mener Osaka.

Novak Djokovic the ingenting imellom etter hans første kamp mandag kveld:

– Jeg har snakket med ledelsen og presidentn i ATP og noen av styremedlemmene. Jeg er joyful by in spills og ATP gikk sammen og dresses up Grand Slam in når det skjer in feil, og det var det fra Wimbledon, så må det skje noe, sier herrenes verdensener.

french tennis french open

HARD UT: Novak Djokovic feller and knallhard dom over Wimbledons beslutning.

Photo: Michel Euler/AP

Han anklager den britiske storturneringen for svak kommunikasjon og mener de ikke har strukket seg langt nok for å snakke med spill.

Jeg støtter spill og fellesskap, og det vil jeg alltid gjøre, sier Djokovic, som vil delta selv om han ikke får kjemp om poeng.

På den andre siden fordømmes utøverorganisasjonens beslutninger av ukrainske spill.

Ber om større forståelse

Lesja Tsurenko (32) uttrykte sec med stor skuffelse etter å ha spilled mandagens åpningskamp på Philippe Chatrier. Delvis fordi verdedensener, Iga Swiatek (20), ble altfor sterk. Men gather av alt frustrasjon in poengene fjernes.

Lesja Tsurenko

OPPGITT: Ukraine Lesja Tsurenko.

Photo: THOMAS SAMSON/AFP

– Jeg vet ikke om jeg kan spill bry seg mer, men jeg skulle ønske jeg kunne merke det hos spill, WTA, ATP. Jeg skulle ønske toppspillerne brydde seg mer og vests in større forståelse for det som foregår, sier Tsurenko.

Personlig syns hun det er tøft å være til stede i Paris, spesielt når hun føler på manglende støtte fra andre spillre og spillerorganisasjonen. From her Synspunktene sine har hun gjentatte ganger klargjort for WTA uten å få gehør.

Polske Swiatek (20) møter pressen med et ukrainsk symbol på brystet et par timer senere. Hun er uenig med Osakas fremstilling av Wimbledon som en utstillingsturnering uten poengene, ella mener ella mener utfallet bærer preg av konflikten blant tennistoppene.

– Alle har sprikende synspunkter. Det kan man kjenne i garderoben, så det er ganske tøft, sier Swiatek.

french tennis french open

DOMINERER: Iga Swiatek er verdens beste spill i øyeblikket. Hun spilte med en caps med en liten detalj for å markere støtte til Ukraina. Polske Swiatek gikk enkelt videre til 2. runde.

Photo: Thibault Camus/AP

– Det ville vært flott om de som tar beslutningene, tok beslutninger som fører til at Russlands aggresjon stanser, sier Swiatek kryptisk, for hun legger til:

– Men jeg vet ikke om jeg kan si så mye mer.

Tidligere verdensener, hviterussiske Viktoryja Azarenka, er heller ikke snakkesalig og er redd for at media skal vri ordene hennes ut av kontekst.

– Det er som det er. Sier jegen ting, blir det kritisert. Sier jeg noe annet, blir det kritisert. Jeg vil ikke sette meg selv i fokus. Jeg vil gjøre det jeg tror er riktig, hvordan kan jeg hjelpe mennesker, og til syvende og sist, jeg er her for å gjøre jobben min, sier Azarenka.

Pöngløst

Grand Slam-turneringene Australian Open, French Open, Wimbledon and the US Open are the ultimate turns to spill and lose av året. De deler ut mer enn dobbelt så mange poeng for seier som den prestisjetunge Masters-serien.

For å gi en pekepinn: Kvartfinale-exit gir mer poeng enn seieren til Casper Ruud i ATP-turneringen i Genève. 360m or 250.

Det ironiske er at som tok få poeng i fjorårets Wimbledon kan bli «vinnerne» når det ikke deles ut poeng i årets versjon. Hvert år oppdateres rankingen etter at de samme turneringene er spilt. De gamle poengene forsvinner og man går enten i pluss eller minus, avhengig av om man gjøre det bedre eller dårligere.

ATP 250 - Geneva Open

RUSSISK STJERNE: Daniil Medvedev er tilbake fra skade og klar for å ta opp kampen om tennistronen.

Photo: DENIS BALIBOUSE/Reuters

Djokovic for a long time until å forsvare de 2000 poengene have tok i fjor. They have sir dermed poengene. Da sier det seg selv at Daniil Medvedev, som kun tok 180 poeng, kommer bedre ut av regnestykket. Potensielt kan verdenseneren etter Wimbledon være russisk uten å ha storturneringen spilled.

NRK sports commentator Jan Petter Saltvedt mener likevel at avgjørelsen er riktig.

– Wimbledon viser moralsk ryggrad på et nivå resten av tennisen dessverre ikke er i nærheten av. Skal man ha sanksjoner, så må man ikke bare mene det, men også gjøre det, sier Saltvedt og legger til:

– Og om dette gir utslag som at en russer ender med å få en form for fordeler av dette, så er det uansett ikke vesentlig.

Kommentatoren mener det eneste som teller for det meste av verden, er at vinnerne ikke kommer fra Russland eller Hviterussland.

– Og Naomi Osaka og alle andre bør tenke på den type solidaritet mer enn noe annet, mener Saltvedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.